CŠOD – Burja

Ponedeljek, 5. 11. 2018

Po kosilu so se učenci razdelili v skupine. Učenci prve skupine so se spoznali z osnovami lokostrelstva ter se v streljanju z lokom preizkusili tudi sami. Druga skupina pa se je odpravila na slepi sprehod, kjer so morali zaupati drug drugemu, da so varno prišli do cilja. Nato pa so spoznali še pomembno obmorsko panogo solinarstvo.

Zvečer se bodo na igrišču igrali družabne igre, potem pa nočni počitek, ki ga nekateri že nestrpno pričakujejo.

 

Torek, 6. 11. 2018

Zjutraj smo se zbudili v lep dan. Dopoldansko kolesarjenje vzdolž solin nas je prijetno utrudilo in seveda izlakotilo, tako da smo kosilo pojedli kot bi mignil. Popoldne nas je malo orosilo, vendar se nismo s tem obremenjevali, saj smo se zamotili z dvema dejavnostma, z orientacijo s kompasom ter spoznavanjem solinarstva.

Vsi smo še zdravi in celi, polni energije in navdušeni nad dogajanjem. Uživamo v dejavnostih, klepetanju, druženju in hrani.

Zvečer bomo spoznavali nebo, če seveda ne bo oblačno.

 

Sreda, 7. 11. 2018

Primorska, lep sončen dan in dobra družba … zagotovilo za dobro voljo in uspešen dan. Po zajtrku smo si nadeli varnostne jopiče, prijeli v roke vesla in se vkrcali v kanuje. Sonce je prijetno grelo, učenci  so narekovali ritem, kanu pa je enakomerno drsel po vodni gladini. Čudovito!

Ko smo preveslali delček kanala Sečoveljskih solin, smo se odpravili do muzeja, kjer smo si ogledali maketo celotnih solin. Povedali so nam, da je njihova površina primerljiva s površino 500 nogometnih igrišč. Svoje dlani smo v muzeju potopili v velik kup soli in se na ta način znebili vseh skrbi, saj kup tedensko odvržejo v morje, ki raztopi sol in naše skrbi.

Popoldne smo se razgibali v fitnesu, ki je postavljen v naravo in ima pogled na morje. Večinoma smo zdravi, vendar nekateri že malo, s poudarkom na malo, pogrešamo domačo posteljo.

 

Četrtek, 8. 11. 2018

Zbudili smo se v prelep sončen dan. Na zeliščnem vrtu smo božali rožmarin, sivko in žajbelj, nato pa smo iz omenjenih zelišč  naredili zdravilno vrečko, ki nam bo solila pamet. Poleg tega smo se naučili izdelati preprost bivak, ki nam lahko nudi začasno zatočišče.

Zvečer smo se igrali kviz, kjer smo pokazali splošna znanja in bili zelo dobri. Zadnji večer v CŠOD je pri kraju, snažilka je nad urejenostjo sob navdušena, saj so sobe urejene. Kuhar je vesel, ker smo zelo dobri jedci in smo z užitkom pojedli vse, kar nam je pripravil.

Domov bomo odšli z mešanimi občutki, upamo pa, da z lepimi spomini. Vračamo se jutri po kosilu, odhod bo okrog 14. ure.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost