Dan dejavnosti SMO POGUMNI (Podjetni, Odgovorni, Glasni, Učljivi, Modri, Navdušeni, Inovativni)

V petek, 18. 1. 2019, smo realizirali dan dejavnosti SMO POGUMNI v vseh štirih oddelkih 3. razreda. V akcijskem načrtu projekta POGUM smo načrtovali dan dejavnosti, ki so ga vodili učenci krožka POGUM. V mesecu oktobru 2018 sva mentorici razdelili učencem gradiva in literaturo za načrtovanje izvedbe dneva dejavnosti. Učenci – voditelji so v vlogah učiteljev razvijali kompetence podjetnosti od načrtovanja do izvedbe dejavnosti.

Učenci 3. razreda so se učili razlikovati med jezikom »žiraf« in jezikom »volkov«. Jezik žiraf je jezik empatije, sodelovanja, jezik volkov pa je oblika komunikacije, pri kateri presojamo besede drugih ljudi, jih obtožujemo ali jim grozimo. Skupaj smo poskušali vzpostaviti pravila našega sobivanja v razredu tako, da smo razvijali uporabo jezika žiraf, ob upoštevanju čustev in potreb vsakega posameznika.

Učenci, ki so bili vključeni v proces dneva dejavnosti, so skozi dejavnosti razvijali podjetnostne kompetence na obeh omenjenih področjih.

Kompetence podjetnosti smo razvijali z učenci voditelji, ki so sodelovali v procesu izvajanja dneva dejavnosti. Samostojno in v interakciji z ostalimi učenci so pod vodstvom mentorjev izvajali aktivnosti v okviru dneva dejavnosti.

Dejavnosti z učenci, ki jih izvajamo v okviru projekta Pogum – Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah, je spremljala predstojnica ZŠRS mag. Andreja Čuk.

 Barbara Hrovat in Ana Kastigar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost