Šola v naravi – 2. skupina (Cerkno)

Torek, 6. 10. 2020

Dobro jutro. Noč je bila mirna, zajtrk je za nami, kar pomeni, da se je naš delovni dan že dobro začel. Prvo skupino najprej čaka obisk partizanske bolnice Franje, drugo skupino pa plavanje. O tem, kaj bomo izvedeli, pa kasneje.

Prvi del je za nami. Na bazenu je odlično.

Tudi ogled partizanske bolnišnice je za nami.

Toliko za pokušino, več pa po drugem delu naših dejavnosti. Čaka nas kosilo, nato plavanje druge skupine in ogled Cerknega. Več v besedi pa kasneje.

Prvi del naših aktivnosti je za nami. Počasi se pripravljamo na drugi del – športne igre, ogled filma o Franji in pisanje razglednic. Do takrat pa …

Pa naj zapišemo še nekaj besed o današnjem dnevu. Vas zanima, kaj smo videli? Pa poglejmo.

Staš R. – Izvedel sem, da je bila v Sloveniji vojna, v Cerknem pa partizanska šola, saj je bilo tukaj takrat kolikor toliko varno. Nato so prišli Nemci in obkolili Cerkno, saj so vedeli, da so tukaj partizani. Le-ti so želeli pobegniti, a so jih Nemci med bežanjem postrelili.

Izak Z. – Zjutraj smo bili v partizanski bolnici Franji. Tam sem izvedel, da je bila soteska zavarovana z veliko bunkerji. V bolnišnici je 14 barak, a jih je pred leti skoraj vse odplavilo. Bolnikom so zvezali oči in jih po potoku odnesli v bolnišnico. Pri slapu pa so spustili most, da so jih lahko prinesli v bolnišnico. Obisk mi je bil všeč, saj sem videl, kako so takrat zdravili ranjence.

popoldanska aktivnost je tudi že za nami, kot večerja in pisanje razglednic. Pripravljamo se na spanje, ker bo jutri ponovno naporen dan.

Pošiljamo vam pozdrave, ki jih boste v naslednji dneh dobili. Zdaj pa zares – lahko noč.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost