Multikulturno prijateljstvo

V četrtek, 20. 6. 2019, je v predavalnici Osnovne šole Trebnje potekala zaključna prireditev za učence priseljence in njihove družine. Na zaključku so bili letos tako v vlogi gostov kot tudi v vlogi nastopajočih tudi učenci interesne dejavnosti medkulturnost, ki so skozi šolsko leto pripravili številne dejavnosti v pomoč pri vključevanju priseljenskih družin v trebanjsko okolje.
Še pred pričetkom prireditve so pripravili majhno razstavo, ki je obiskovalce z besedo in fotografskim ter slikovnim materialom seznanila z delovanjem krožka medkulturnost. Tevž Ornik in Klara Zavrl sta predstavila poslanstvo in dejavnost medkulturnosti in poudarila, da bodo tudi v prihodnjem šolskem letu nadaljevali z delom in gradili mostove strpnosti in pristnega multikulturnega prijateljstva.
Prireditev je povezovala učiteljica Mojca Bahun, z deklamacijo v svojem maternem jeziku ali v slovenskem jeziku pa so nastopili Ilma Mejrić, Neila Malić, Bakir Šehić, Amila Šehić, Elma Skenderević in Anesa Husejnović. Skeč o Martinu Krpanu sta uprizorili Anastazija Drnovšek in Ilma Mejrić. Učitelj Zvonko Simeunić je vodil na koncu pogovor z bivšo učenko Arijano Aldžić.
Prireditev smo sklenili z druženjem ob mizi, polni dobrot, ki so nastale v okviru 3. medkulturnega srečanja, ki je potekalo v večernih urah predhodnega dne. Do srečanja je prišlo na pobudo mam učencev priseljencev, ki so ponudile, da učencem, ki obiskujejo interesno dejavnost medkulturnost, predstavijo pripravo svojih narodnih jedi, kot so burek z govejim mesom in burek s piščančjim mesom, sirnice, baklave, zeljanice …
Bogastvo okusov je poskrbelo za popoln zaključek prireditve.

Besedilo: Z. Simeunić

Fotografije: J. Šijanec, Ž. Poglavc, A. Aldžić

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost