CŠOD Soča – 3. dan

Danes smo šli na Kozlov Rob. Hodili smo po majhni poti in si ogledovali znamenitosti 1. svetovne vojne. Videli smo bunker, v katerem so vojaki bivali 2 leti. Ko smo prispeli na grad, smo tam pomalicali. Na gradu je tudi zelo lepa razgledna točka. Potem smo se odpravili nazaj po gozdni poti v dom. Bili smo že zelo lačni, zato smo komaj čakali kosilo. Ko smo prispeli, smo najprej jedli in nato imeli prosti čas.

Larisa Perc, Rinora Thaqi, Nana Lazar

 

Ko smo se zbudili, smo šli na zajtrk. Po zajtrku smo šli v učilnico. Tam smo se pogovarjali o električni energiji. Nato smo odšli k sotočju reke Soče in Tolminke. Ko smo prišli tja, smo delali preizkuse. Nato smo se vrnili v dom in pojedli kosilo, nato je sledil počitek.

Žiga Mavec, Miha Bartolj, Anže Redek

 

Popoldne smo odšli v muzej. Ogledali smo si 4 razstave. Prva je bila o prazgodovini človeka na območju Tolmina. Druga je bila o času, ko je potekal Tolminski punt, hkrati pa smo si ogledali tudi kakšna je bila nekoč  stara hiša. Tretja razstava je bila o Jugoslaviji. Zadnja razstava je bila razstava prvotnega spodnjega perila. Vse so nam bile zelo všeč.

Nejc  Skol, Marcel Krevs, Jurij Šijanec

 

Ogledali smo si grobnico nemških padlih vojakov. Videli smo tudi prostor, katerega stena so popisane z imeni. Imena so zapisana v obliki mozaika. Igrali smo se tudi dve igri, ki sta bili kar dobri.

Urban Rogelj, Tai Mai Križman

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost