Naš izlet v Pariz

V soboto popoldne smo se s šolske avtobusne postaje odpravili proti Parizu. Nočna vožnja z avtobusom je potekala brez kakršnih koli zapletov. Med potjo smo se ustavljali na bencinskih črpalkah. V Pariz smo prišli ob 10.00. dopoldne. Takoj smo začeli z ogledi. Najprej smo se odpravili na najvišji grič v Parizu, ki se imenuje Montmartre, kjer smo si ogledali veliko cerkev Sacre Coeur. Za tem smo od daleč opazovali Moulin Rouge, kjer plešejo znan ples Can-Can. Z metrojem smo se odpravili do slavne pariške opere ter do Galerie Lafayette, ki je staro nakupovalno središče. Sledil je ogled Pariza z ladjico ter nočni ogled Eifflovega stolpa.

Naslednji dan smo se sprehodili do muzeja Louvre ter do Elizejskih poljan. Vodička nam je razkazala občinsko hišo ter muzej sodobne umetnosti. Pred nočnim počitkom smo se sprehodili po Latinski četrti.

Tretji dan so nekateri šli v Disneyland, nekateri pa smo si ogledali poslovno četrt La Defense. Za tem smo si še ogledali inovativno zgradbo, ki jo ima v lasti Luis Vuiton.

Po nočni vožnji z avtobusom smo ob 11.00 prispeli v Trebnje.

Pariz je zelo lepo mesto. Naslednjič, ko ga bom obiskal, si bom vzel še več časa za oglede zanimivosti. Najbolj se mi je vtisnil v spomin grič Montmartre ter Eifflov stolp.

Andraž Kovačič, 8. d

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost