Nagovor ravnatelja

Drage učenke in učenci!

 

Danes se je zaključil še zadnji dan pouka pred prvomajskimi počitnicami, ki se po šolskem koledarju pričnejo 27. aprila in trajajo do petka 1. maja. S poukom bomo tako ponovno pričeli v ponedeljek, 4. maja 2020, po prilagojenem, sedaj že ustaljenem urniku v času izrednih razmer.

 

Predvidevam, da letos te praznike in te počitnice doživljate čisto drugače, kot pa ste jih v preteklih letih. S ponedeljkovim dnevom upora proti okupatorju se spominjamo težkega obdobja druge svetovne vojne v Sloveniji, z dvema prazničnima dnevoma ob koncu naslednjega tedna pa obeležujemo praznik dela, s katerim se spominjamo prizadevanj delavcev v preteklosti za boljše pogoje dela in za spoštovanje pravic, ki izhajajo iz dela. Žal nam izredno stanje, v katerem se zaradi epidemije trenutno nahajamo preprečuje, da bi lahko v polnosti začutili prijetnost prazničnih dni in šolskih počitnic, ko lahko nekaj več časa namenimo sebi in svojim najbližjim.

 

V času šolskih počitnic ne bo šolskega dela, vseeno pa bodo odprte vse povezave do učnih gradiv, če boste želeli dokončati naloge in obveznosti, ki jih morda do sedaj niste uspeli. Vseeno pa si vzemite skupaj s starši nekaj prostega časa, da si naberete energije za zadnji del šolskega leta, ki bo namenjen preverjanju, predvsem pa ocenjevanju znanja. Z ocenjevanjem znanja bomo pričeli po počitnicah, v drugem tednu maja.

 

Drage učenke in učenci, kljub temu da je naše gibanje omejeno, da moramo pri tem paziti na svoje zdravje in se podrejati pravilom, ki nas precej omejujejo, vam želim prijetne prvomajske počitnice.

 

Pazite na svoje zdravje in ostanite zdravi.

 

Ravnatelj, Rado Kostrevc

 

Trebnje, 24. 4. 2020

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost