Generacija učencev 9. razreda piha nov mehurček

V torek, 15. 6. 2021, je na naši šoli potekala slavnostna prireditev ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja, ki smo jo pripravili učenci 9. razreda in razredniki. Rdeča nit prireditve so bili t. i. mehurčki, v katerih so učenci predstavili 9 let osnovne šole, ki jih je obogatila z znanjem, veščinami, vrednotami in spomini.

Letošnjo generacijo devetošolcev sestavlja 96 zanimivih in prijetnih ljudi. 9. a  predstavljajo živahni učenci, ki se znajo marsikdaj pohecati, v 9. b so prijazni, vedoželjni in solidarni, v 9. c so nekateri živahni, spet drugi tihi, večinoma odkriti in odgovorni in  9. d so kljub raznolikim karakterjem prijetna skupina, ki zna izraziti svoje mnenje.

Na začetku dogodka smo učence, starše in ostale navzoče pozdravili in nagovorili razredniki. Izpostavili smo, da se na šoli  trudimo, da bi vsem in vsakemu posebej dali največ kar lahko. Nekateri so dokazali in z rezultati potrdili, da vložen trud vrne zadovoljstvo in uspeh. Ne samo to, odpira vrata, ponuja več priložnosti. V imenu celotnega kolektiva OŠ Trebnje smo izpostavili željo, da devetošolci v življenju odkrijejo najboljše. Prepričani smo, da je to možno z vztrajnostjo, poštenostjo, spretnostjo in znanjem.

Leta 2019 je lipov list, simbol številnih generacij naše šole, zamenjala knjiga modrosti. V Knjigo modrosti Osnovne šole Trebnje je vsak oddelek napisal modre misli, za katere si želijo, da bi učence naše šole opominjale na vse tisto, kar v življenju nekaj velja.

Bogat program, ki so ga sestavljale pevske in glasbene točke, predstavitve in plesi posameznih oddelkov, deklamacija ter navdihujoč govor ravnatelja, si lahko ogledate in prenesete na povezavi.

Devetošolci so šoli simbolno podarili podobo v obliki štiriperesne deteljice, ki je znana kot najmočnejši simbol sreče. Vsak listič te deteljice ima svoj pomen – prvi je za upanje, drugi za vero, tretji za ljubezen, četrti za srečo. Darilo naj učence in vse delavce šole vsak dan opominja na to, kako pomembno je, da smo v življenju srečni.

Srečno generacija 2012–2021!

V imenu razrednikov 9. razreda Petra Šijanec, prof.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost