Šola v naravi za učence 7. razreda – Tolmin

Zapustili smo ljubljansko obvoznico, ravno se peljemo mimo Grosuplja (15.55).

Spoštovani starši, obveščamo vas, da smo pravkar krenili iz Tolmina (13.05). Ponovno se vam javimo, ko pridemo mimo Ljubljane.

Po zajtrku smo se zbrali v učilnici in se dogovorili, da bomo dopoldne plezali. Pri plezalni steni nam je učiteljica razložila pravila, nato pa smo se vsi preizkusili v tem zanimivem športu. Bili smo zelo uspešni, saj smo vsi prišli do vrha. Po odmoru smo se razdelili v dve skupini – fantje so imeli lokostrelstvo, punce pa turnir v namiznem tenisu, kasneje pa smo se še zamenjali. Po kosilu smo se odravili v Tolminski muzej, kjer nas je sprejela prijazna gospa. Obrazložila nam je vse od prazgodovine do sedanjosti. Všeč nam je bil film o tolminskem puntu. Nekaterim vse stvari niso bile preveč zanimive, a konec koncev smo se vsi zabavali in tudi kaj naučili.

Sestavila: Špela Z. in Žan S., 7. c

Imeli smo zelo pester dan. Zjutraj smo se odpravili na Kozlov rob in o njem izvedeli nekaj zanimivosti. Ko smo prišli na vrh, nas je pričakal lep razgled na kotlino. Po kosilu smo spoznavali rastline in živali, nekateri pa so odšli v muzej. Okrog vratu smo si lahko dali kačo in pobožali gekona. Zanimivo je bilo tudi drevo, v katerega smo se lahko skrili. Več pa na spodnjih fotografijah.

Sestavile: Eva Š. V., Neža H. in Klara P., 7. c

Naj še jaz predstavim svoje vtise dananšnjega dne. Na vrhu Kozlovega roba so nas pričakali ostanki srednjeveškega gradu. Razgled na Sočo in Tolminko je bil čudovit. Navdušil me je tudi popoldanski ogled Tolminskega muzeja. V njem je predstavljena zgodovina kraja, še posebej pa kmečki punt. Imeli smo tudi čas za ogled središča Tolmina. Presenetili so nas tudi z večerjo, saj smo jedli postrv iz okoliške ribogojnice.

Sestavila: Tinkara B., 7. b

Danes smo odšli v Tolminska korita. Prečkali smo 60 metrov visok most po imenu Hudičev most. Bilo je zelo dobro. Ko smo prišli nazaj v CŠOD, smo pojedli kosilo in imeli prosti čas. Kasneje smo imeli v programu “začutimo okolje”, kjer smo iskali kamne in postavljali stolpe, nato pa smo še preizkusili svoja čutila. Cel dan je bil zelo lep in upam, da bo tako tudi do petka.

Sestavil: Jurij B., 7. b

Z avtobusom smo varno prispeli v Tolmin, nato smo se razdelili v sobe in razpakirali prtljago. Imeli smo sestanek o tedenskem urniku, potem pa smo se odpravili na sprehod po okolici. Po odlični večerji smo šli še na kratek potep po starem in novem delu mesta. Zdaj se pripravljamo na spanec in vas vse lepo pozdravljamo. Lahko noč…

Sestavila: Anja G., 7. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost