Naše učenke ponovno v polfinalu državnega prvenstva v malem nogometu

V sredo, 28. 11., so se naše učenke udeležile področnega prvenstva v nogometu. Po zlati generaciji naših učenk, ki so osvojile vse, kar se je dalo, je tudi tej generaciji uspel preboj v polfinale državnega prvenstva.

Kako so igrale, si preberite v Preberite več.

                                                                                                                                                                                   S. Pristavnik

TEKMOVALNI PAR

ČAS TEKME

REZULTAT

OŠ ŠENTJERNEJ : OŠ PODZEMELJ

13.00─13.25

1 : 0 (0 : 0)

OŠ TREBNJE : OŠ OTOČEC

13.30─13.55

0 : 0 (0 : 0)

0 : 1 KS

OŠ PODZEMELJ: OŠ ŠKOCJAN

14.00─14.25

1 : 2 (0 : 1)

OŠ ŠENTJERNEJ : OŠ ŠKOCJAN

14.35─15.00

0 : 0 (0 : 0)

POLFINALE

OŠ OTOČEC : OŠ ŠENTJERNEJ

15.10─15.35

0 : 1 (0 : 1)

OŠ ŠKOCJAN : OŠ TREBNJE

15.40─16.05

0 : 0 (0 : 0)

0 : 2 KS

TEKMA ZA TRETJE MESTO

OŠ OTOČEC : OŠ ŠKOCJAN

16.15─16.40

0 : 0 (0 : 0)

2 : 0 KS

TEKMA ZA PRVO MESTO

OŠ ŠENTJERNEJ : OŠ TREBNJE

16.45─17.10

0 : 0 (0 : 0)

1 : 2 KS

Naše učenke so prvo tekmo pričele zelo nepovezano, saj se je videlo, da še niso navajene takšnih tekem. Po nekaj minutah so začele igrati bolje, saj nasprotnicam niso dovolile nobene prave priložnosti. Težava je bila, da si tudi same niso priigrale nobene. Tekma se je končala brez zadetkov. Po streljanju kazenskih strelov so se veselile nasprotnice, saj so vsi štirje streli naših učenk ostali neizkoriščeni.

Na srečo ta tekma ni pomenila ničesar, saj sta obe šoli napredovali v polfinale.

V polfinalu so se pomerili z OŠ Škocjan. Čeprav so bile nasprotnice fizično močnejše, so naše učenke pokazale pravi obraz. Tekmice so potisnile pred njihov gol, a žal tudi v tej tekmi niso zadele. Polfinale je ponovno odločalo streljanje kazenski strelov. Prva naša učenka je zgrešila, nato pa sta zadeli Lunja Kotar in Alisa Glavan, nasprotnice pa so oba strela zgrešile. Tekma se je končala z rezultatom 2 : 0.

V finalu so se ponovno (že tretje leto zapored) pomerile z domačinkami OŠ Šentjernej. Tekma se je pričela s smolo naše vratarke, ki si je poškodovala prst, a jih to ni zmedlo, saj so tudi v tej tekmi prevladovale, si priigrale par lepih priložnosti, a ponovno niso zadele. Nasprotnicam niso dopustile razviti igre, čeprav tudi le-te niso bile brez priložnosti. Na koncu se je še tretja tekma končala brez zadetkov. Sledila je prava drama pri streljanju kazenskih strelov, saj so se naše učenke štirikrat vrnile med žive in na koncu zmagale. Naša prva strelka je zgrešila kazenski strel, nasprotnica pa zadela, v drugi seriji sta obe vratarki obranili strela, v zadnji seriji je za našo šolo zadela Alisa Glavan, Anita Murn pa je nasprotnici strel ubranila. V četrti seriji so naše učenke ponovno zgrešile, Anita Murn pa je strel obranila. V peti seriji se je slika ponovila. Naša učenka je zgrešila, Anita pa obranila. V šesti seriji je Alisa Glavan zadela, Anita pa strel zaustavila za naslov področnih prvakinj.

Učenkam čestitamo za ta uspeh.

Našo šolo so zastopale: Neža Smuk, Alisa Glavan, Lunja Kotar, Ema Korpar, Manca Hostnik, Larisa Hrovat, Lea Lončar, Nastja Smolič, Katarina Rogelj, Anita Murn, Zala Perpar in Lea Pucelj.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost