Šola v naravi – Murska Sobota – 2. skupina

  • Iz Murske Sobote smo odšli 13.10.
  • Ravnokar smo na Dobu – 16.02.
  • Starši, od 13. ure dalje nam sledite, kje smo, saj bomo vsake toliko objavili položaj, kje smo. Najprej pridemo v Trebnje – okoli 16.15, nato še v Šentlovrenc – okoli 16.35.

Tukaj ste lahko sledili našim dejavnostim v ŠVN.

S. Pristavnik

Ponedeljek, 18. 3.

Dolga vožnja je za nami. Pot nam je krajšal dež (ponekod tudi sneg), ki je na srečo do Murske Sobote ponehal. Ker se nam je mudilo, smo hitro odnesli stvari v sobe, slišali prva navodila o obnašanju in se najedli. Nato pa nas je že čakala vožnja do kopališča, kjer smo opravili prve vaje v vodi. Za sedaj nam gre odlično.

Ravnokar smo prispeli nazaj v dom, da si uredimo naša gnezda. Kasneje nas čakajo še večerne aktivnosti. Zvečer bomo imeli različne igre. Kaj vse bomo počeli, pa sporočimo kasneje.

Ravnokar smo končali z dvema delavnicama. V eni smo spoznavali znake na kopališču, v drugi pa smo se igrali različne igre.

Za danes se poslavljamo, saj bomo počasi odšli v postelje. Lahko noč.

Torek, 19. 3.

Dobro jutro. Pričakal nas je oblačen dan, a na srečo tudi brez dežja. Zajtrk je za nami, mi pa se že pripravljamo na drugi dan plavanja. Po plavanju nas čakata dve dejavnosti – obisk muzeja in orientacija po Murski Soboti.

Prva skupina je že odšla v muzej, kjer si bomo ogledali različne stvari iz preteklosti, druga skupina pa bo kmalu pričela z orientacijskim pohodom po Murski Soboti. Verjetno bo zanimivo, saj nam je to mesto še neznano. Kako nam bo šlo, boste izvedeli kasneje.

In smo že nazaj. Ogled muzeja je bil zanimiv, saj smo videli in slišali veliko novih stvari. Drugi smo se pa sprehodili po Murski Soboti in moramo se pohvaliti, da smo vsi našli pot nazaj.

Zdaj nas čaka večerja, nato pa bo ena skupina gledala slovenski mladinski film, druga pa se bo učila prekmurske plese.

Zadnja dejavnost pred spanjem je za nami. Čaka nas počitek, saj bo jutri naporen dan. Lahko noč.

 

Sreda, 20. 3.

Dobro jutro. Zjutraj nas je pričakalo sonce. Obeta se lep dan. Današnji program je enak včerajšnjemu, le da bodo skupine zamenjane. Se slišimo kasneje.

Danes je za nami že polno dejavnosti. Plavanje je bilo danes zelo naporno, saj pilimo našo tehniko. Bili smo tudi že v muzeju in na orientaciji – je kar zahtevna, a smo se vsi znašli.

Ravnokar smo dobili rezultate orientacije, sedaj pa gledamo mladinski film in plešemo prekmurske plese.

Naš dan se počasi končuje. Na plesu smo se imeli odlično. Sedaj pa nas čaka počitek. Lahko noč.

Četrtek, 21. 3.

Dobro jutro. Pred nami je še en sončen dan. Tudi danes bomo imeli zanimive vsebine, a najprej nas čaka bazen. Lepo bodite.

Pa smo ponovno nazaj. Veliko naših dogodivščin je že za nami. Imeli smo športne igre, pekli smo prekmursko pecivo, plavali smo … Dan kar prehitro mine. Nekaj utrinkov si lahko že ogledate.

Danes tudi nekdo praznuje rojstni dan. Kdo? Poglejte.

 Po večerji pa bomo imeli predstavo Murska Sobota ima talent. Nas že nami, kako se bodo sošolci predstavili.

Zadnja aktivnost je za nami. Murska Sobota je ugotovila, da imamo talent. Nekaj utrinkov si lahko ogledate.

Ravnokar pa poteka ples. Odlično je.

Petek, 22. 3.

Dobri jutro. Pa smo ga dočakali. Zadnji dan. Danes nas čaka samo pospravljanje sob in tekmovanje v plavanju. Nekateri bomo še lovili zadnje konjičke in delfinčke, nekateri bomo popravljali tehniko, vsi pa bomo uživali še v zadnjih trenutkih na bazenu. Še malo in se vidimo.

Plavalno tekmovanje je za nami. Najhitrejši so bili:

deklice

1. mesto – Teja Florjančič – 25.01

2. mesto – Brina Lavrič – 28.45

3. mesto – Zala Dular – 30.84

dečki

1. mesto – Andraž Kek – 23.43

2. mesto – Erazem Cizerle – 23.59

3. mesto – Kevin Ljubešek – 23.80

Moramo pa poudariti, da so se vsi učenci zelo potrudili na, ob in izven bazena.

S tem zaključujemo naše javlanje. Se vidimo doma.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost