1. sejem POGUM

V torek, 14. 5. 2019, smo organizirali 1. sejem POGUM, kjer smo na stojnicah predstavili dosežke razvitih veščin podjetnosti, kreativnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti.

Naše, učenčeve ideje in zamisli smo še poglobljeno načrtno razvijali pri krožkih POGUM in MEDKULTURNOST ter se aktivno povezovali s skupnostjo učencev. Bili smo soodločevalci, sooblikovalci ter soodgovorni za dosežke.

Glavni cilji vseh teh dejavnosti so razvijanje veščin kompetenc podjetnosti, s katerimi spodbujamo samostojnost, timsko sodelovanje, kritično mišljenje, samoiniciativnost, kreativnost, vrednotenje idej, izkustveno učenje, etično in trajnostno mišljenje.

Vse naše ideje in zamisli, ki so prišle iz nas učencev, so podprli naši mentorji.

Uradno otvoritev sejma smo obogatili s kulturnim programom, v katerem smo predstavili naše izvirne deklamacije, rep in ples. Poudarili smo vrednote, ki so v letošnjem šolskem letu naše glavno vodilo, in izhajajo iz nas učencev. O njih veliko razmišljamo, saj nam pomagajo, da sprejemamo šolo kot okolje, v katerem živimo, delamo in se skupaj  pripravljamo na samostojno življenje.  Da jih dosežemo, se moramo velikokrat čemu odreči.

Naš 1. sejem smo zaključili z dejstvi, da se razvijamo v predane in samostojne osebe. Dokazali smo, da smo Podjetni Odgovorni Glasni Učljivi Motivirani Navdušeni Inovativni.

                                                                                                                       Urška Strahinič, Nastja Smolič in Alina Gričar

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost