AGB band doniral OŠ Trebnje 930 €

V petek, 29. novembra 2019, se je v dvorani STIK v Trebnjem zgodil svojevrsten dogodek, ki je navdušil nabito polno dvorano STIK. Petkov večer je mnogim polepšal koncert z naslovom Pisme sa naše rive, skupine AGB band iz Trebnjega. Za nekatere morda manj poznano glasbeno skupino, ki deluje že nekaj let in se uspešno predstavlja tudi na posameznih festivalih, vodi njen idejni ustanovitelj Andrej Grandovec, ki ji je posodil tudi daljše ime, in sicer Andrej Grandovec band, ali krajše AGB band. Tretja črka pa pripada soustanovitelju skupine Zdravku Ječniku. Zakaj črka B, ne pa J, pa vedo le člani skupine.

Fantje so v slabih dveh urah s samostojno izvedbo kar nekaj znanih slovenskih in hrvaških pesmi navdušili občinstvo v dvorani. Seveda so predstavili tudi vse svoje komade in premierno predstavili nov video spot pesmi Pisme sa naše rive, ki si ga že lahko ogledate na portalu You Tube.

Kot gosti koncerta so se predstavili tudi ŽPZ Šentrupert, Franci Kravcar, Mitja Drčar, Žan Ograjšek, avtor besedil Marko Grandovec ter prijatelji Bine, Marjan in Lojz. Prireditev sta iskrivo in hudomušno povezovala Tevž in Timo Grandovec.

Kar pa je še posebej pomembno je to, da koncert ni imel samo glasbenih not, ampak je imel tudi dobrodelno noto. Glasbeniki so z donacijami zbrali kar 930 evrov, ki so jih namenili skupnosti učencev OŠ Trebnje za pomoč učencem iz finančno šibkejših družin. Donacija je namenjena pomoči pri nakupu šolskih potrebščin, udeležbi v šoli v naravi in udeležbi na različnih tečajih.

Veselje, ki ga je AGB band s svojim koncertom prinesel je dvojno. Za občinstvo v dvorani Stik, ki je uživalo ob njihovi glasbi in za učence ter njihove starše, ki se bodo lahko veselili te finančne pomoči. Hvala fantom in še na dolgo muziciranje.

 

Skupnost učencev OŠ Trebnje

Franci Kravcar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost