ŠVN Murska Sobota – 2. skupina

 

Šola v naravi se je za letos končala.

V več lahko ste lahko spremljali vse, kar smo počeli – v besedi in sliki.

S. Pristavnik

Ponedeljek, 16. 12.

Vožnja je potekala brez težav, voznik je bil odličen, tako da smo brezskrbno prispeli v Mursko Soboto.

Po kosilu smo že odhiteli v Radence, kjer nas je čakal prvi stik z vodo. Polni pričakovanj smo komaj čakali, da pokažemo svoje znanje. Vsem gre že zelo dobro. Strahu pred vodo več ni.

Ravnokar imamo počitek, nato nas čaka večerja, po njej pa prva večerna dejavnost. Kaj, boste pa videli.

Odpravili smo se na kratek sprehod po Murski Soboti, da smo doživeli praznično vzdušje in se nadihali svežega zraka. Mesto je lepo okrašeno, tako da se je izplačalo. Sedaj se pripravljamo na spanje, saj moramo zjutraj zgodaj vstati. Lahko noč.

Torek, 17. 12.

Dobro jutro. Dan se je za nas začel zelo hitro. Zajtrk je že za nami, sedaj pa že gremo proti avtobusu in na plavanje.

Kar nekaj časa se nismo slišali. Bazen je za nami – vsak izmed nas ima vsaj delfinčka, ki ga bo prinesel domov (akvarij bo verjetno premajhen zanj …). V bazenu je odlično, saj smo se veliko novega naučili. Najbolj pomembno pa je, da se vode ne bojimo.

Nova aktivnost se je že začela, zato smo razdeljeni v dve skupini. Ena je ravnokar v muzeju, druga pa peče nekaj dobrega. Vam kasneje povemo, če je peka uspela.

Naše popotovanje skozi čas je končano. Izvedeli smo kar nekaj novega.

Moramo se pohvaliti, da smo res dobri kuharji. Naše umetnine so nam uspele. Kakšen okus imajo, pa še ne moremo povedati, saj se še pečejo. Poskusili jih bomo po večerji.

Trenutno se družimo in čakamo na večerjo. Malo oddiha kar prija.

Ravnokar smo presenetili današnjega slavljenca, saj je dobil nepričakovano darilo. Seveda smo tudi zapeli in mu čestitali.

Uganite, kaj delamo sedaj. Kmalu boste izvedeli.

Seveda, pošiljamo vam pozdrave.

Zadnja aktivnost je v teku – socialne igre. Res se zabavamo, saj spoznavamo svoje dobre lastnosti in delo v skupini.

Počasi se dan izteka. Še malo in nas čaka počitek. Jutro bo kmalu potrkalo na naša okna, zato vam želimo le še  lahko noč

Sreda, 18. 12.

Dobro jutro. Dan za nas se je že začel. Naspali smo se, najedli tudi, jutro je odeto v lepe barve, mi pa se odpravljamo na bazen.

Plavanje je za nami – res nam gre odlično. Čas na bazenu pa kar prehitro mine.

Ker si dejavnosti sledijo ena za drugo, skoraj ni časa, da se kaj oglasimo. A dovolj, da se pokažemo, kdo je s kom v sobi. 

Ravnokar je ena skupina prišla iz muzeja, kjer smo videli in slišali kar nekaj novih stvari. Ne boste verjeli, a videli smo čisto prave slonove noge – ah, to plemstvo, kaj vse si ni zaželelo …

Tudi druga skupina je končala s peko. Spoznali smo prekmursko kulinariko – nekaj od tega smo imeli tudi že za kosilo (bograč). Upamo, da nas bodo presenetili tudi s prekmursko gibanico. Ko pridemo domov, bomo pa skupaj pekli, kar smo se naučili.

Do večerje smo končno lahko prosti in se v miru družimo. Se slišimo pred spanjem.

Za dober spanec imamo filmski večer, da se malo nasmejemo.

Četrtek, 19. 12.

Dobro jutro. Predzadnji dan se pričenja. Vstali smo že, pripravljamo se na zajtrk, nato se bomo odpravili na bazen. Ko pa pridemo z bazena, nas takoj po kosilu čaka izlet v Vulkanijo. Časa za počitek ne bo. A menda bo tam zelo zanimivo.

Plavanje je za nami – kot vedno smo uživali. Sedaj nas čaka kosilo, nato pa takoj izlet pod zemljo …

Ravnokar smo se vrnili iz podzemlja Vulkanije. Bilo je zelo zanimivo, saj smo kar nekaj novega spoznali. Na srečo vulkan ni izbruhnil in smo odnesli celo kožo. Tudi krt Oli nam je bil vseskozi v pomoč.

Tinkara B. – V CŠOD se imamo dobro, ker plavamo, dobro spimo, se zabavamo in obiskujemo dejavnosti. Najraje plavam, saj imam rada šport.

Leon L. – Tukaj se imamo lepo, saj smo obiskali muzej in Vulkanijo, kjer smo videli, kako deluje vulkan.

Jurij M. – V Murski Soboti se imamo odlično, saj veliko plavamo in se veliko naučimo. Najraje plavam prsno, ker mi je najlažja tehnika plavanja.

Anja A. – Danes smo odšli v Vulkanijo, kjer smo videli, kakšni vulkani obstajajo, kako pride do izbruha … Najbolj zanimivo mi je bilo, ko smo si odšli v rov pogledat tridimenzionalni film, se “peljali” z vlakcem, ki nas je premetaval in škropil z vodo. Všeč so mi bile vulkanske kamnine.

Po večerji smo presenetili še našo slavljenko s skromnim darilom.

Sedaj se že pripravljamo na vrhunec letošnje šole v naravi – ples. A najprej se bomo še predstavili s točkami. A o tej aktivnosti kasneje – pred spanjem.

Predstavili smo se. Bilo je zabavno.

Najboljše pa ravnokar poteka – ples. Uživamo.

S tem se danes poslavljamo. Jutri pa se že vidimo. Lahko noč.

Petek, 20. 12.

Dobro jutro. Smo že vstali, pospravljamo sobe in smo polni pričakovanj, saj se čez nekaj ur že vidimo. A najprej zajtrk in še zadnje plavanje. Danes bomo pokazali, kaj smo se v teh dneh naučili. Na koncu pa se bomo pomerili še v plavanju.

Še zadnje plavanje je za nami.

Najhitrejši so bili:

DEKLICE

MESTO

IME IN PRIIMEK ČAS

1.       MESTO

TINKARA BORŠTAR 26.74
2.       MESTO MANCA KUŽNIK

27.34

3.       MESTO SARA PODOBNIK

29.94

 

DEČKI

MESTO

IME IN PRIIMEK ČAS

1.       MESTO

NIK KOKOŠINEK POVHE

17.34

2.       MESTO JURIJ MOČNIK

24.36

3.       MESTO TILEN KORELC

24.43

Čestitamo pa prav vsem, saj so pokazali veliko volje in vložili ogromno truda – ne samo danes.

Najlepše urejene sobe pa so imele:

S tem se poslavljamo in se vidimo doma. Spremljajte nas na vrhu ŠVN.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost