Šola v naravi 7. a – CŠOD Trilobit

Obveščamo vas, da smo 14. uri krenili na pot. V Trebnje pridemo okoli 16. ure. 

Četrtek, 16. 2. 

Kot smo že navajeni, nas je tudi danes prebudilo sonce (in učiteljice). Dopoldne smo se podali na krajši pohod na Pristavo, kjer smo spoznavali značilnosti pokrajine, iskali živali v vodi in prepoznavali lišaje na drevesih. Popoldne smo se urili v preživetju v naravi in izdelovali bivake. Preizkusili smo se tudi v plezanju in lahko se pohvalimo, da smo vsi (tudi učiteljici) priplezali čisto do vrha – nekateri celo večkrat. Za nami je tudi naš zadnji skupni večer. Še posebej smo uživali v plesu in glasbi, ki smo si jo izbirali sami.

Sreda, 15. 2.

Prebudili smo se v sončno jutro in se po zajtrku ponovno odpravili na tek na smučeh, a na drugo lokacijo. Ta je od nas zahtevala že nekaj več tekaških spretnosti. Za ogrevanje smo se lovili na smučeh in igrali tri v vrsto. Pri tem smo smo se zelo zabavali. Nato smo spoznavali različne tehnike teka in se spuščali po strminah. Kljub pogostim padcem smo uživali, se smejali, se bodrili in vztrajali vse do kosila. Prav posebna izkušnja pa je bil spust proti domu, saj smo se vozili skozi gozd po celem snegu.

Popoldanska aktivnost se je odvijala v gozdu, kjer smo spoznavali drevesa in naravo skozi različna čutila. Kasneje smo v učilnici opazovali fosile, še posebej si bomo zapomnili fosil trilobita, po katerem je dom tudi poimenovan. Izdelali smo si mavčne odlitke fosilov iz že pripravljenih kavčukovih kalupov. Večerno druženje je minilo v znamenju plesa in smeha. Vsaka soba je pripravila kratko humorno igro in jo zaigrala sošolcem, preostanek večera smo se igrali skupinsko pantomimo. 

Žana, Danijela, Nika in Aida

Torek, 14. 2.

Po jutranjem bujenju smo zajtrkovali in pospravili sobe. Odpravili smo se na tek na smučeh, kjer smo imeli veliko vzponov in padcev, ampak na koncu smo se vrnili v naš dom z nasmehom in lepimi vtisi. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, nato pa so sledile zanimive popoldanske aktivnosti. Razdelili smo se v 2 skupini, ena je raziskovala kamnine v okolici doma, druga pa se je po jezeru vozila s kanuji. Po eni uri pa smo se skupine zamenjale. Ostalo nam je še nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za igre na prostem in v telovadnici. Po večerji je sledil družabni večer, spoznali smo igro štrbunk. Najbolje sta se odrezali Žana in Ema, ki sta kar dvakrat zmagali. Igra nam je bila zelo všeč. Za nami je naporen in zanimiv dan, zdaj se počasi že pripravljamo na spanje.  

Julija, Ariana, Maja in Ema

Ponedeljek, 13. 2. 

Po dolgi vožnji smo končno prišli v Trilobit, kjer nam je vodja doma najprej predstavil hišna pravila in nam razkazal sobe. Nato smo imeli čas za druženje, po kosilu pa smo se odpravili na sprehod do izvira Velikega Javornika, si ogledali staro hidroelektrarno in spoznali osnove teka na smučeh. Med prostim časom smo igrali košarko, badminton in se igrali družabne igre. Po odlični večerji smo se odpravili na nočni pohod po Javorniškem Rovtu in opazovali ozvezdje Orion. Sledi zaslužen nočni počitek in nabiranje moči za jutrišnji dan.

Karolina in Nika M.

Maja Ule

Knjižničarka na OŠ Trebnje.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost