Nogometaši OŠ Trebnje drugič zapored državni prvaki

V petek, 12. 5. 2023, smo se udeležili zaključnega turnirja štirih najboljših šol v Sloveniji. Družbo so nam delale domačin OŠ Cvetko Golar Škofja Loka, OŠ Ljudski vrt Ptuj (lani tretji v državi) in OŠ Franja Goloba Prevalje.

V finalu je bil sistem tekmovanja drugačen, kot je bil v četrt- in polfinalu. Najprej sta se izžrebala dva polfinalna para, nato pa sta zmagovalca obeh polfinalnih parov igrala za naslov državnega prvaka, poraženca pa za tretje mesto.

V prvi tekmi so se naši učenci pomerili s favoritom tekmovanja OŠ Ljudski vrt. Štajerci so pokazali, zakaj so bili favoriti, saj so ves čas diktirali tempo, naši učenci pa so pametno čakali na svoje priložnosti. Prvo je izkoristil Sergej Stojanović. Ptujčani so v drugem polčasu še močneje pritisnili na naša vrata, a je bila obramba z Žanom Peterletom vedno na mestu. Ko so začeli igrati še z vratarjem v polju, je bil pritisk še močnejši. Vendar pa so naši učenci to izkoristili in v hitrem protinapadu na nepostavljeno obrambo še drugič zadeli in nas popeljali v veliki finale.

V finalu so nas čakali Korošci, ki so prav tako prikazali odlično igro. V prvem polčasu so bili naši učenci za odtenek nevarnejši, a sta obe mreži do polčasa mirovali. V drugem polčasu nas je v vodstvo popeljal Ožbej Stopar Golob, a le-to ni dolgo trajalo, saj je nasprotnik že minuto kasneje izenačil. Ko so naši učenci po avtogolu tri minute pred koncem povedli, se je zdelo, da je zmaga naša. Korošci se s tem niso strinjali in so po naši veliki napaki v zadnji minuti izenačili. Tekma se je odločila po kazenskih strelih. Najprej je zadel Sergej Stojanović, Žan Peterle je nasprotniku udarec obranil, Ožbej Stopar Golob je zanesljivo izvedel drugi kazenski strel, nasprotnik pa je zgrešil vrata in naslov državnega prvaka je ostal v Trebnjem.

Našo šolo so zastopali: Luka Kirm, Arne Nikić, Žan Peterle, Leon Longar, Ožbej Stopar Golob, Tilen Korelc, Mark Zorman, Vid Zaletel, Jan Šalehar, Aljaž Rozman in Sergej Stojanović. 

Vsem učencem čestitamo ob ponovnem naslovu državnega prvaka. Do sedaj ni uspelo še nobeni šoli, da bi ubranila naslov in dvakrat zapored zmagala.

Slike in rezultate si lahko preberete v Več.

Smiljan Pristavnik

Časovnica tekem

POLFINALNA PARA
 OŠ CVETKA GOLARJA : OŠ FRANJA GOLOBA 10.00‒10.35  0 : 1 (0 : 0)
OŠ TREBNJE : OŠ LJUDSKI VRT 10.40 ‒ 11.15   2 : 0 (1 : 0)
TEKMA ZA TRETJE MESTO
OŠ CVETKA GOLARJA : OŠ LJUDSKI VRT 11.25 ‒ 12.00  1 : 4 (1 : 2)
TEKMA ZA NASLOV DRŽAVNEGA PRVAKA

OŠ FRANJA GOLOBA : OŠ TREBNJE


12.05 ‒ 12.35

 2 : 2 (0 : 0)

KS 0 : 2

OŠ TREBNJE : OŠ LJUDSKI VRT – Strelca: 1 : 0 Sergej Stojanović, 2 : 0 Vid Zaletel 

OŠ Franja Goloba : OŠ Trebnje – Strelca: 1 : 0 Ožbej Stopar Golob, 2 : 1 avtogol (Sergej Stojanović podaja) 

Kazenski streli: 1 : 0 Sergej Stojanović, Žan Peterle brani, 2 : 0 Ožbej Stopar Golob, nasprotnik zadane prečnik

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost