Regijsko prvenstvo v dvoranskem nogometu za starejša dekleta

Naša dekleta so se danes udeležila v pomlajeni sestavi (pretežno učenke 6. in 7. r.) regijskega prvenstva v nogometu v Šentjerneju. 

Na tekmovanje se je uvrstilo pet ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Ker so bile naše učenke lani druge na regijskem, so bile letos nosilke druge skupine. 

Igrale so: Lavrič Kim, Selan Elin, Sotlar Kaja, Sarhatlić Lina, Brilj Ema, Šavrič Naja, Damijan Melani, Šalehar Ana, Jerca Lavrič, Sefsali Qerime, Thaqi Arieta.

V prvi tekmi so se pomerile z OŠ Vinica. Nasprotnice si niso priigrale nobene resne priložnosti, naša dekleta pa so dobro igro kronala z golom pol minute pred koncem polčasa. Zadela je Ana Šalehar. V drugem polčasu se rezultat ni spremenil.

V drugi tekmi so na nasprotni strani stale domačinke, ki so prikazale zelo dobro igro, a so naše učenke zelo dobro igrale v obrambi in jim povzročale obilo preglavic. So pa domačinke po hitrem protinapadu le zadele in se na koncu veselile zmage.

 V polfinalu jih je čakala zelo močna ekipa OŠ Grm. Njihove igralke so bile višje in močnejše, a se jih naše učenke niso ustrašile. Zelo dobro so odigrale in nasprotnicam dovolile le eno resno priložnost. Ker se je tekma končala brez zadetkov, so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Nasprotnice so vse tri odlično izvedle in se uvrstile v finale.

V tekmi za tretje mesto jih je čakala OŠ Škocjan. Tokrat so dobile priložnost tudi tiste, ki so v prvih treh tekmah manj igrale. Nasprotnice so izkoristile že prvi nesporazum v naši obrambi in takoj na začetku povedle. Nato so zadele še dvakrat in zasluženo osvojile tretje mesto. 

Čeprav smo imeli najmlajšo ekipo na turnirju, je potrebno vse učenke pohvaliti, saj so se odlično borile.

Smiljan Pristavnik

Skupina A

Skupina B

OŠ GRM

OŠ TREBNJE

OŠ ŠKOCJAN

OŠ ŠENTJERNEJ

 

OŠ VINICA

 

RAZPORED TEKEM  (PREDTEKMOVANJE)

 URA REZULTAT

OŠ TREBNJE : OŠ VINICA

10.00-10.25

 1 : 0 (1 : 0)

OŠ GRM : OŠ ŠKOCJAN

10.30-10.55 1 : 0 (1 : 0)
OŠ TREBNJE : OŠ ŠENTJERNEJ

   11.00-11.25     

0 : 1 (0 : 1)

OŠ ŠENTJERNEJ : OŠ VINICA 11.30-11.55

2 : 0 (0 : 0)

OŠ Trebnje : OŠ Vinica – 1 : 0 – Ana Šalehar (10. minuta) 

OŠ Trebnje : OŠ Šentjernej – 0 : 1

POLFINALE 

OŠ Grm : OŠ Trebnje – 0 : 0 (0 : 0) KS – 3 : 1

OŠ Šentjernej : OŠ Škocjan – 3 : 0 (1 : 0)

TEKMA ZA 3. MESTO

OŠ Trebnje : OŠ Škocjan 0 : 3 (0 : 2)

FINALE 

OŠ Grm : OŠ Šentjernej 0 : 0 (0 : 0) KS 0 : 2

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost