PETERICA MED MOKRONOŽCI

V torek, 11. 6. 2024, smo se kot peterica (učenke Čarna Miklič, Neža Mohorčič, Hana Lavrič, Maja Kurent in učiteljica Tanja Dvornik) odpravile na Mali likovni tabor, ki je letos mesto prevzel v OŠ Mokronog. Dan smo začeli v galeriji Likovnih samorastnikov Trebnje, kjer smo spoznali udeležence tabora iz drugih šol ter si ogledali bogato zbirko naivne umetnosti. V galeriji smo lahko tudi v živo občudovali oblikovanje/risanje petih slikarjev iz različnih držav. Organizatorji tabora, med katerimi je bila tudi domačinka ilustratorka Marta Bartolj,  so nas posebej pozdravili in nam zaželeli veliko sreče ter ustvarjalnosti.

Ko smo z avtobusom prispeli v Osnovno šolo Mokronog, smo dobili navodila za slikanje s temo Mokronožci. V dvorani, kjer smo slikali dobre 3 ure, so mrgolele različne in zanimive ideje mladih ustvarjalcev, ki so se prelivale na papir.

Za nami je spet ena lepa izkušnja in nove slike so ostale spomin na posebej ustvarjalen dan na 25. Mali likovni tabor v Mokronogu z Mokronožci.

Maja Kurent, 8. a, OŠ Trebnje

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost