VALETA GENERACIJE 2015–2024

V četrtek, 13. 6. 2024, se je v športni dvorani OŠ Trebnje s slavnostno prireditvijo od osnovnošolskih klopi poslovilo 98 učenk in učencev generacije 2015–2024.

Za osrednjo temo valete so si devetošolci izbrali vesolje in misel o pomembnosti medsebojnih odnosov. Kaj je v življenju pomembnejše, pot ali cilj, so se spraševali. Ugotovili so, da so v resnici sopotniki – prijatelji tisti, ki največ veljajo. Človek je namreč kot planet, v vesolju ne more obstajati sam.

Na valeti smo videli preplet glasbenih in plesnih točk, predstavitev oddelkov, podelitev priznanj in nagrad najuspešnejšim učencem, devetošolce pa so nagovorile tudi vršilka dolžnosti ravnatelja Ana Kastigar, županja občine Trebnje Mateja Povhe in predstavnica staršev v svetu šole Nadja Leskovec. Vršilka dolžnosti ravnatelja je z navdušenjem izpostavila, kako so se letos devetošolci spoštljivo poslovili od vseh zaposlenih in učencev, še posebej prvošolcev, s katerimi so preživeli prijetno dopoldne in jih obdarili z igralnimi kockami.

Učenci so se za ves trud, podporo in potrpežljivost v medsebojnih odnosih zahvalili svojim staršem, učiteljem in ostalim delavcem šole, nazadnje pa so naslednikom osmošolcem predali Knjigo modrosti in jih podučili, kako so zaupanje, veselje, prijateljstvo in iskrenost pomembne življenjske vrednote.

Dragi devetošolci, verjemite vase in ponosno stopite na novo življenjsko pot. Zaupajte, da vas bo življenje pripeljalo tja, kamor morate priti. Upamo, da boste osnovnošolske dni ohranili v lepem spominu. Srečno!

Razredničarke Urška Barle, Klavdija Slapar, Milanka Merzel in Suzana Gerden

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost