SLAVNOSTNI PODPIS GRADBENE POGODBE ZA ŠPORTNO DVORANO V TREBNJEM

Trebnje, 13. 9. 2024 – v telovadnici Osnovne šole Trebnje sta županja Občine Trebnje Mateja Povhe in direktorica podjetja GPI Tehnika d.o.o. Tina Volk, slavnostno podpisali gradbeno pogodbo za izvedbo investicije Rekonstrukcija in prizidava športne dvorane OŠ Trebnje.

»Pričenjamo s težko pričakovanim projektom prizidavo in celovito prenovo športne dvorane Osnovne šole Trebnje. Že od nastopa županske funkcije veliko delamo na tem projektu in ponosni smo, da smo danes podpisali pogodbo.« je povedala županja.

Z investicijo bodo tako šola, rekreativni športniki kot tudi naši rokometaši pridobili sodoben in po površini ustrezen objekt, ki bo omogočal kakovostno izvedbo pouka športne vzgoje kot tudi ustrezne pogoje za rekreacijo, treninge in tekme.

Dvorana OŠ Trebnje bo s prizidavo pridobila dve dodatni vadbeni površini in spremljajoče prostore, kot so garderobe za zunanje uporabnike dvorane, shrambe in tribune ter sanitarije za gledalce. Županja je predstavila terminski plan projekta: »Uvedbo v delo bomo izvedli že prihodnji teden in nemudoma pričeli z gradbeno-obrtniškimi deli. Zaključek projekta je predviden konec avgusta 2025, kar pomeni, da bi učenci v začetku šolskega leta 2025/26 že pričeli z uporabo nove telovadnice

Občina je poleg lastnih finančnih sredstev na podlagi Javnega razpisa za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo v letu 2024, s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobila sofinanciranje v višini 1 mio EUR. Vrednost celotne investicije znaša dobrih 5 mio EUR.

Dogodek so pospremili tudi učenci, športni pedagogi in vodstvo OŠ Trebnje.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost