Tradicionalni slovenski zajtrk (2021)

V petek, 11. junija, smo izvedli »nadomestni« Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga lani na dan slovenske hrane ni bilo možno izvesti zaradi epidemioloških razmer. Takrat je bil dogodek izveden od doma in v okviru družin, tokratna izvedba v živo pa ima še dodatno težo. Učenci so tako sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka (kruh, maslo, med, mleko in jabolko) pojedli v družbi svojih vrstnikov.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je namreč podalo pobudo šolam, vrtcem in zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok, naj letos kar dvakrat povežemo podeželje z našimi najmlajšimi. Pobuda je nastala z namenom, da se izpolni višji namen zajtrka – izobraževanje in ozaveščanje otrok ter mladostnikov o pomenu zajtrka in pomenu ter prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.

Petra Pristavnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost