eTwinning

Učenke 9. razreda smo bile pri izbirnem predmetu nemščina v okviru programa Erasmus+ vključene v projekt »Ferien und Reisen«.

Na spletnem portalu eTwinning smo se oktobra začele pogovarjati z učenci iz Turčije, Grčije in Poljske. Izdelovale smo različne brošure, foto zgodbe, plakate…, katerih teme so se ujemale z meseci in vzdušjem, ki nas je obdajalo. Tako smo vrstnikom iz drugih držav decembra v nemščini pošiljale novoletna voščila, februarja pa opisovale naše zimske počitnice, ki smo jih nestrpno pričakovale. Projekt smo končale maja, ko smo s pomočjo programa Stroyjumper izdelale »knjigice« kjer smo na kratko povedale nekaj o sebi in načinu preživljanja naših poletnih počitnic. 

Na zanimiv, kreativen način smo se učile nemškega besedišča in spoznavale kulturo in običaje drugih držav. Prav tako pa smo tudi pridobile kar nekaj izkušenj z uporabo različnih programov, s katerimi smo poglobile naše digitalne spretnosti.

Nekaj naših izdelkov si lahko pogledate tu spodaj.

in na povezavi: https://www.storyjumper.com/go/vaikacumkyje

                                                                                                                     

V 7. razredu pa smo si učenci v okviru projekta  »Auf der Suche nach neuen Freunden« dopisovali z vrstniki iz Poljske, Italije in Malte. Vsebina pisem se je navezovala na našo učno snov. Tako smo se v pismih predstavili, opisali svojo družino, najboljšo prijateljico oziroma prijatelja in naše stanovanje ter sobo. Na zanimiv način smo utrjevali nemški jezik ter spoznali nove prijatelje in del njihovega življenja.

Brina Kramer in Eva Starič

                                                                                                                    

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost