Teden v Dohi na tekmovanju WSC

Učenci 7. in 8. razreda smo se od 20. do 27. junija udeležili tekmovanja World’s Scholar’s Cup, ki je letos potekalo v Dohi, Katar. Tekmovanje WSC, ki v celoti poteka v angleščini, je sestavljeno iz debate, pisanja eseja, testa, kjer učenci pokažemo svoje znanje o naučenih temah ter skupinskega kviza, pri katerem so vprašanja prav tako kot na testu vezana na predelano snov. Na prost dan smo si ogledali Muzej islamske umetnosti, Narodni in Športni muzej, kjer smo lahko izvedeli se kaj več o Katarju in Dohi. Ogledali smo si tudi veliko Nacionalno knjižnico ter nekaj znamenitosti Dohe.

 

Drugi dogodki povezani s tekmovanjem:

 

– Scholar’s Ball – učenci smo se zvečer zbrali in večer preživeli ob glasbi in plesu.

 

– Cultural Fair – učenci iz vseh držav smo postavili svojo stojnico, kjer smo predstavljali svojo državo.

 

– Scavanger Hunt – razdelili so nas v skupine, kjer smo bili učenci različnih narodnosti. Skupaj smo se odpravili v zabaviščni park, se zabavali, delali izzive ter se tako spoznavali.

 

Na tekmovanju smo bili uspešni, ampak WSC ni samo tekmovanje ampak je veliko več, je življenjska izkušnja, ki si jo bomo zapomnili za vedno. Naučili smo se veliko novega, spoznali svet in različne kulture ter pridobili veliko novih prijateljstev.  

Eva Starič in Teja Povhe

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost