Šola v naravi, 1. skupina – Murska Sobota

Prihod domov

Najedli smo se slastnih krofov in že nadaljujemo pot domov. 

Okvirni prihod našega avtobusa:

– PŠ Šentlovrenc: 16.40

– OŠ Trebnje: 16.50

– PŠ Dolenja Nemška vas: 17.00

– PŠ Dobrnič: 17.20

 

Petek, 16. 2. 2024

Plavalni teden smo zaključili s tekmovanjem in podelitvijo priznanj ter medalj najboljšim. Prav tako so učenci skozi celotni teden tekmovali med seboj v pospravljanju sob in prejeli priznanja za najbolj urejene sobe.

Pravkar (13.50) smo se odpravili na pot proti Dolenjski. Postanek bomo opravili na Trojanah.

O točnem času prihoda vas bomo sproti obveščali tukaj.

Četrtek, 15. 2. 2024

Teden se je prevesil čez polovico in temu primerno je naše počutje ter znanje plavalne tehnike. Vsi lepo napredujemo v plavanju, prav tako pa se že vsi veselimo jutrišnjega dne, ko bomo imeli tekmovanje v plavanju, po tem pa se bomo pripravili na pot domov.

Naše popoldne je kulinarično in muzejsko obarvano. Ena skupina učencev se je posvetila tradicionalnim prekmurskim perecem, druga skupina pa si je ogledala stalno razstavo v Pomurskem muzeju in se sprehodila po Murski Soboti. Peki so pripravili reklamne plakate za svoje pekarne, učenci pa so v muzeju prisluhnili kustosinji, ki jim je pripovedovala o zgodovini Prekmurja, o lončarstvu, o prebivalcih gradu in o njihovi zapuščini.

Sreda, 14. 2. 2024

Današnje jutro smo začeli malo drugače. V tretjem nadstropju smo z bujenjem pohiteli in z voščilom ter pesmijo Vse najboljše zbudili Niko, ki danes praznuje svoj 11. rojstni dan. Vsi skupaj ji želimo vse dobro.

Dopoldan smo preživeli na bazenu v Radencih. Učili smo se skoka na glavo v vodo, preplavali smo mnogo dolžin bazena in čofotali v bazenih z zelo toplo vodo. Po kosilu smo se odpravili na raziskovanje vulkana v Vulkanijo na Goričko. Ogledali smo si 3D film o nastanku Zemlje, se sprehodili po lavini cevi, poslušali zabavnega krtka Olija in se z vlakom odpeljali nazaj na površje kraterja. Spoznali smo mnogo mineralov in njihove čudežne moči ter jih nekaj tudi kupili.

Napisali smo razglednice, ki so že na poti, se naučili nekaj prekmurskih plesov in si ogledali risanko. Sedaj pa se že počasi pripravljamo na počitek, da si naberemo novih moči za jutrišnje dogodivščine, ki jih že vsi komaj čakamo.

Torek, 13. 2. 2024

Prebudili smo se v prijetno pustno jutro in na zajtrku so nas pozdravile nasmejane klovnesa, mornarka, miška in motoristka. Razdeljeni v plavalne skupine vadimo zamahe, odrive in drsenje. Popoldan nas čaka kulinarična delavnica, obisk muzeja, zvečer pa pravo pustno rajanje.

Spekli smo slastne perece, ogledali smo si razstavo v Pomurskem muzeju. Po večerji smo se prelevili v pustne maske in se v jedilnici predstavili ter tekmovali za najbolj izvirno predstavitev. Večer smo zaključili s plesom v maskah. Maske z najboljšo predstavitvijo so bile nagrajene.

Ponedeljek, 12. 2. 2024

Po kosilu smo se napotili v Radence, kjer smo pokazali kako znamo plavati. Učitelji so nas razvrstili v skupine in že smo pričeli z izpopolnjevanjem naše plavalne tehnike. 

Po  večerji je sledil kratek sprehod po mestu, nato pa smo se uredili za spanje.

Kaj  več o naših dogodivščinah pa jutri…Spoštovani starši,

 

sporočamo, da smo varno prispeli v CŠOD Murska Sobota in se že pripravljamo na kosilo ter prvo plavanje.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost