POPESTREN ŠOLSKI JEDILNIK Z NOVIMI DOMAČIMI NAMAZI

V petek, 18. 10. 2018, je potekala predstavitev novih domačih namazov. Vsi so imeli skuto kot glavno sestavino. Predstavljeni so bili namaz z ajvarjem, namaz z bučnimi semeni in bučnim oljem, namaz s korenčkom ter sadni namaz, ki so ga pripravili na kmetiji Marn. Pri pripravi pokušine so sodelovali: učiteljica Irena Višček, učenci Manja Šiška, Urban Hostnik, Lara Tomažič in Mia Pucihar ter organizatorka šolske prehrane Petra Pristavnik. Namaze so pripravili v šolski kuhinji. Zraven namazov smo ponudili kruh lokalnega podjetja Bruno Gabrijele d.o.o. Učenci in zaposleni so poskusili različne namaze in se odločili za njim najbolj okusnega, za katerega so potem oddali tudi svoj glas. Po pričakovanjih je največ glasov (372) zbral modri namaz (namaz s korenjem, skuto in kislo smetano). Presenetljivo pa sta bila izenačena (z 282 glasovi) rumeni (ajvar in sirni namaz) in zeleni namaz (skuta, kisla smetana, bučno olje in bučna semena). Vsi trije namazi bodo v prihodnje vključeni v šolski jedilnik.

                                                                                                                                                           P. Pristavnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost