Mlajša dekleta OŠ Trebnje področne prvakinje v nogometu

Očitno je na naši šoli veliko deklet, ki jim nogomet ni tuj, saj so naše učenke na področnem prvenstvu zmagale zadnjih 5 tekmovanj v obeh kategorijah.

Tudi letos so postale področne prvakinje pri mlajših dekletih.

V torek, 16. 4. 2019, so se udeležile področnega tekmovanja v Šentjerneju. Letos so se ga udeležile 4 šole. Poleg naše šole še OŠ Brusnice, OŠ Škocjan in OŠ Šentjernej. Vsaka šola je igrala z vsako.

 

S. Pristavnik

 

Najprej so se pomerile učenke OŠ Šentjernej in OŠ Brusnice. Prepričljivo so zmagale slednje s kar 7 : 0.

V drugi tekmi so prekrižale noge naše učenke in OŠ Škocjan. Nasprotnice so bile fizično močnejše in v prvih minutah bolj nevarne. Nato so se naše učenke otresle nervoze in zaigrale hitreje in agresivnejše. Malo pred polčasom je s prostega strela zadela Lunja Kotar in  soigralkam olajšala delo. Ko je Lunja zadela še drugič, je bila tekma odločena.

V tretji tekmi sta se pomerili OŠ Škocjan in OŠ Brusnice. Učenke OŠ Škocjan so igrale odlično, zgrešile kazenski stel in zamudile kopico lepih priložnosti. Kazen je sledila, saj so nasprotnice po veliki napaki vratarke dosegle gol in zmagale.

V četrti tekmi so se naše učenke pomerile z domačinkami OŠ Šentjernej. Takoj na začetku je zadela Lunja Kotar, nato pa še Manca Hostnik, ki je postavila končni rezultat. V nadaljevanju so priložnost dobile še ostale učenke, ki so pokazale, da bo potrebno tudi na njih resno računati.

V predzadnji tekmi, ki je odločala o tretjem mestu, so se pomerile domačinke in učenke OŠ Škocjan. Zmagale so slednje z 1 : 0.

Zadnja tekma je odločala o naslovu področnega prvaka. Našim učenkam je naslov prinesla le zmaga, saj bi ob neodločenem rezultatu nasprotnice imele boljšo gol razliko. Učenke so dobro začele in prevladovale, kar se je obrestovalo po veliki napaki vratarke, ko je Lea Pucelj iz naše polovice podala žogo Lunji, ki je bila prekratka, a je vratarki žoga med nogama ušla v gol. Nasprotnice so želele pritisniti, a do resne priložnosti niso prišle. Malo pred koncem polčasa jim je le uspelo, saj je po napaki naše obrambe nasprotnica prišla sama pred gol in zadela. To naših učenk ni zmedlo, saj je takoj na začetku drugega polčasa po samostojni akciji zadela Lunja Kotar. Vodstva niso spustile do konca. Zmagovalca je 4 sekunde pred koncem potrdila Lunja Kotar s svojim drugim zadetkom.

Našo šolo so zastopale: Lunja Kotar, Eva Korelc, Lea Pucelj, Manca Hostnik, Neža Smuk, Milica Stošić, Kaja Barle, Nastja Pate, Ema Zupančič in Larisa Hrovat.

Najboljša strelka je postala Lunja Kotar, ki je dosegla 5 zadetkov.

Vsem učenkam čestitamo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost