Šola v naravi – 2. skupina – Cerkno

V Več lahko izveste vse o naših podvigih, kaj smo delali, videli …

S. Pristavnik

Ponedeljek,  27. 5. 2019

Počasi se začenja resno delo. Kosilo je za nami, sedaj poteka predstavitev sob (rišemo in pišemo, da ne bomo zgrešili vrat in da nas učitelji takoj najdejo), kasneje bomo prvič na bazenu, po večerji pa nas čaka še predstavitev v živo, da se spoznamo.

Na kratko bomo povzeli današnje aktivnosti. Na začetku smo se predstavili, kdo je v kateri sobi. Nato smo odšli na bazen, kjer so nas učitelji preizkusili. Po plavanju nas je čakala večerja in en kratek sprehod po mestu. Čisto na koncu pa še predstavitev vsake sobe v živo, ki smo jo popestrili s točko.

To je za danes vse. Lahko noč.

Torek, 28. 5. 2019

Dobro jutro. Pred nami je nov dan, za nami pa mirna noč. Ravnokar smo se razdelili v dve skupini. Ena si bo šla ogledat muzej, druga bo pisala razglednice. Nato se bomo zamenjali.

Za nami je obisk muzeja. Bilo je v redu. Nekaj novega smo slišali, videli. Še posebej je bilo zanimivo, ko je gospa začela govoriti v svojem dialektu.

Preberete si lahko nekaj naših misli …

Val S. – Tukaj se dobro počutim, saj mi je všeč bazen, soba in hrana. Danes sem v muzeju videl, kako so v starih časih delali maslo. Videl sem tudi, kakšno je bilo Cerkno v preteklosti. Prvič sem videl, kakšna je letalska bomba.

Aida M. K. – V Cerknem se počutim zelo dobro, saj so postelje odlične, prav tako tudi hrana. V muzeju sem videla slike, maske in stare aparate. Prvič sem videla škaf, v katerem so prali perilo.

Ema P. – Tukaj se počutim zelo dobro, saj sem spoznala nove prijatelje. Tukaj je hrana zelo dobra. Včeraj smo risali liste, katere smo obesili na vrata. Šli smo tudi na kratek sprehod, da smo si malo ogledali sam kraj.

Žan B. – V šoli v naravi mi je zelo zanimivo, saj je okoli mesta veliko gozda, katerega lahko vidim iz svoje sobe. Pod njo pa teče reka, ki jo ves dan lahko poslušam. V muzeju sem se danes naučil kar nekaj o preteklosti. Predvsem so bile zanimive maske, saj jih izdelujejo ročno iz lipovega lesa. Presenetila me je partizanska obleka in slovenska zastava, katero so zašili iz ameriškega padala.

Tudi domov smo napisali pozdrave. Upamo, da jih dobite še pred našim prihodom.

Danes so se predstavili še tisti sošolci, ki včeraj niso prišli na vrsto zaradi pozne ure.

Trenutno počivamo, nato nas po kosilu čaka plavanje. Danes bo kar naporno.

Plavanje je za nami. Moramo povedati, da se nihče več ne boji vode. Odlično nam gre.

Ravnokar smo se vrnili iz Laufarije. To je prostor, kjer hranijo vse maske, katere lahko vidimo od novega leta do pusta. Zanimive so, saj imajo le eno za vsak lik, zato morajo zelo paziti, da jih ne poškodujejo.

Nekaj misli o današnjem dnevu.

Nikola K. – V ŠVN mi je všeč, ker sem se naučil prsno plavati in narediti mrtvaka. V Laufariji sem izvedel, da preden Pusta usmrtijo, preberejo obsodbo, nato pa ga odpeljejo neznano kam.

Valentin Š. – Tukaj mi je všeč, ker sem se naučil bolje plavati. Danes sem izvedel, kje so dobili ideje za maske. Najbolj všeč mi je Ta tirjav, saj izgleda kot duh. Je pa tudi prva maska, ki je na ulici takoj po novem letu.

Eva K. – V Cerknem se počutim dobro, saj sem spoznala nove prijatelje in se učim plavati. Danes sem spoznala, da se mora vsak, ki nosi masko, obleči tako, da ga ne prepoznajo. Zanimivo je tudi, da nihče ne sme povedati, katero masko je nosil, saj ga drugače izključijo.

Tinkara H. – Tukaj mi je všeč, ker se družimo, ker smo imeli spoznavni večer in se kopamo. V muzeju sem veliko slišala o Laufarjih. To so pustne maske iz lipovega lesa.

Nia Z. – V Cerknem mi je všeč, saj sem spoznala veliko prijateljev. Na bazenu sem naučila pravilne plavalne tehnike. V muzeju sem videla vse pustne maske v naravni velikosti – najbolj všeč mi je Ta perjev, saj je maska narejena po enemu gospodu.

Sara K. – Tukaj se imam zelo lepo, veliko plavamo in se potapljamo, se zabavamo in igramo. Naučila sem se veliko novih stvari – plavanje na deski, skakanje v vodo …

Za danes se poslavljamo. Čas je za počitek.

Sreda, 29. 5. 2019

Dobro jutro. Mi smo se naspali in najedli. Sedaj nas čaka plavanje.

Plavanje je že za nami, prav tako kosilo. Sedaj smo že v polnem teku. Trudimo se narisati najboljšo pustno masko, ki smo včeraj videli. Nekaj utrinkov si že lahko ogledate.

Po natečaju se bomo odpravili na svež zrak, saj je nehalo deževati, nato nas po večerji čaka še ogled filma.

Ravnokar gledamo film Čudo. Po njem nas čaka še spanje. Jutri boste izvedeli, kdo je narisal najlepšo masko.

Lahko noč.

Četrtek, 30. 5. 2019

Pozdravljeni. Danes je končno prvi dan brez dežja. Nekaj stvari je že za nami. Plavali smo že, izbrali smo najlepše risbe likovnega natečaja, sedaj gremo en krog po mestu, da izvemo, kaj se je tukaj dogajalo v preteklosti.

Izbirali smo med temi risbami.

Imeli smo nekaj prostega časa, katerega smo izkoristili.

Nekaj misli o Cerknem.

Aida M. K. – V Cerknem se počutim dobro, saj veliko plavamo, spoznavamo nove stvari in dobro jemo. Danes sem o mestu izvedela, da je tukaj umrlo veliko partizanov. Videla sem dva velika črna psa, ki iščeta ljudi.

Jakob P. – Tukaj je super, saj se veliko igramo, hrana je dobra in na bazenu mi je zelo dobro. Danes sem slišal, da so starejši od mene šli pomagat partizanom.

Domen K. – Tukaj se imam zelo dobro, saj imam prijatelje, s katerimi se družimo. Hrana je zelo dobra. Na ogledu mesta sem izvedel, da so nekatere mame pomagale partizanom tako, da so jim dajale vodo in hrano.

Kot se v šoli v naravi spodobi …

.

Končno bomo razkrili zmagovalce literarnega natečaja. Najboljši so bili … Kdo? Zraven podelitve najboljših risarjev smo razglasili tudi tiste, ki so se potrudili in vse dni pridno urejali sobe. 

Zdaj gremo še na nočno kopanje, nato pa takoj spat. Jutri pa se že vidimo.

Petek, 31. 5. 2019

Dobro jutro. Tudi zadnja noč je bila mirna, sedaj že pakiramo in se pripravljamo na zajtrk. Po njem nas čaka plavanje, lovljenje zadnjih konjičkov in delfinov ter tekmovanje. Plavali bomo na 25 metrov. Nato nas čaka še kosilo in povratek domov. Še malo … Pripravite se na nas.

Zaključeno je tudi zadnje dejanje. Tekmovanje v plavanju.

Najhitrejši so bili:

 

MESTO

IME IN PRIIMEK

ČAS

1.       MESTO           Neli Zavrl

29,38

2.       MESTO           Tajda Marn

30,60

3.       MESTO          Ema Povše

31,71

 

 

MESTO

IME IN PRIIMEK

ČAS

1.       MESTO                   Taj Pavc

26,50

2.       MESTO          Nikola Kovačević

26,97

3.       MESTO             Lenart Kmet

27,33

Pozabili nismo niti na našo slavljenko – Tinkaro.

S tem zaključujemo naše poročanje. Spremljajte nas na vrhu prispevka.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost