Poslovila se je generacija 2019

V petek, 14. 6. 2019, je na naši šoli potekala zaključna slovesnost, ki smo jo pripravili učenci 9. razreda in razredničarke. Že od začetka šolskega leta so med nami rasle ideje z željo, da bi izoblikovali zanimiv program za vse prisotne.

Ob poletno oblikovani kulisi, ki so jo nakazovala že vabila na dogodek, so učenci s plesom, predstavitvijo učencev posameznih oddelkov in z nepozabnimi pevskimi točkami obogatili podelitev priznanj najuspešnejšim. Skozi sam program so dokazali, da so uspeli ohraniti iskrico drugačnosti. Izrazili so željo, da bi tudi sami ustvarjali pisano prihodnost in da se zavedajo, da je tudi na njihovih ramenih odgovornost spreminjanja sveta.

Ravnatelju Radu Kostrevcu, ki vodi našo šolo in vse nas povezuje v celoto, so podarili sliko v spomin na učence generacije 2019.

Vrhunec večera je bila predaja KNJIGE MODROSTI predstavnikom učencev 8. razreda. Le-ta je zamenjala lipov list, simbol številnih generacij zaključnega razreda naše šole. V Knjigo modrosti Osnovne šole Trebnje je vsak oddelek napisal modre misli, za katere si želijo, da bi osmarje opominjale na vse tisto, kar v življenju nekaj velja. Želijo si, da vse naslednje generacije knjigo dopolnjujejo s svojimi modrimi mislimi. Naj le-te bogatijo vsakega in so mu vodilo ter spodbuda pri doseganju ciljev, predvsem pa večen opomnik v zavedanje in spoštovanje korenin preteklosti.

Po koncu prireditve se je ob druženju razredničark z učenci in starši ponovno potrdilo, da so se med nami spletle mnoge vidne in očem nevidne vezi.

Razredničarke čutimo, da ima generacija 2019 poleg množice talentov tudi dobro srce, zato učence rade prepuščamo novim izzivom, nalogam in življenjskim izkušnjam naproti. Vse nas pa bodo bogatili spomini, majhni kamenčki, ki bodo naše druženje za vedno povezovali v celoto – edinstveno, neponovljivo, predvsem pa vredno, da se je bomo z veseljem spominjali.

V imenu razredničark 9. razreda Maja Ogrinc, prof.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost