Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Spoštovani,

GZS tudi v tem šolskem letu organizira Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva.

Vljudno bi vas prosili, da omenjeno informacijo delite tudi z vašimi učenci in njihovim starši.

 

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

 

Dan odprtih vrat je dogodek, ko slovenska podjetja iz različnih panog in različnih regij odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.

 

Letošnji  Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva bo v četrtek, 28.11.2019 ob 16.30.

 

Otroci in mladostniki se pred izbiro nadaljnjega izobraževanja in izbire poklica pogosto znajdejo v stiski. Pogosto si za rešitev iz te zagate izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji. Izkaže se, da takšne hitre odločitve, brez dodatnega in dobrega premisleka, niso najbolj ustrezne. Pogosto opažamo, da so posamezniki bolj zadovoljni z izbiro, če pri njej aktivno sodelujejo in razmišljajo o svoji bodoči poklicni usmeritvi.

 

Podjetja odprejo svoja vrata prav zato, da mladi in njihovi starši spoznajo različne perspektivne poklice, zanimiva delovna okolja, veščine, ki jih bodo potrebovali, ter zaposlene, ki te poklice že opravljajo. Z Dnevom odprtih vrat slovenskega gospodarstva želimo pomagati pri težki odločitvi glede izbire nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve in mladim ter iskalcem zaposlitve ponuditi priložnost, da v praksi spoznajo svoj bodoči poklic. S tem jim želimo olajšati odločitev glede izbire poklica ter jim dali dobro popotnico pri njihovih nadaljnjih kariernih usmeritvah.

 

V letošnjem letu Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva poteka vzporedno z Dnevom delodajalcev v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti. Namen je spodbujanje izobraževanja za perspektivne poklice, podpora kadrovanju in povezovanju ponudbe in povpraševanja na trgu dela ter razbijanje stereotipov o manj in bolj priljubljenih oziroma spoštovanih poklicih. Poleg šolajoče mladine želimo vključiti tudi vse iskalce zaposlitve, ki iščejo nov izziv.

 

V podjetjih bodo obiskovalce pričakali zaposleni, ki jim bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo. Obiski potekajo neformalno, sproščeno in so namenjeni povezovanju in spoznavanju tistih poklicev, ki so sicer našim očem bolj skriti in jih zato ne poznamo. Se pa med njimi zagotovo skrivajo izredno zanimivi poklici, ki nam v prihodnosti omogočajo zanimivo delo in razvoj.

 

Letos bo vrata odprlo več kot 130 podjetij v vseh regijah, ogledate se jih lahko na www.odkrijsvojtalent.si , kjer se udeleženci tudi prijavijo za obisk izbranega podjetja.

 

Tudi raper Trkaja mlade vabi na Dan odprtih vrat (oglejte si video): https://youtu.be/SLxkt7g154A.

 

Več informacij v priponki in pri kolegici Ani Lučki Pirnat: ana.lucka.pirnat@gzs.si tel. 031 643 623 ter Dijani Botonjić dijana.botonjic@gzs.si 01 5898 260

 

Hvala in lep pozdrav,

 

Ana Žemva Novak

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost