Noč v knjižnici 2022

V četrtek, 31. marca, smo imeli NOČ V KNJIŽNICI. Prisotnih je bilo 15 učencev 7., 8. in 9. razreda in učiteljice Nataša Hribar, Tanja Dvornik, Milanka Merzel ter šolski knjižničarki Mojca Bahun in Maja Ule. Učitelj Zvonko pa je našo dejavnost posnel.

Vse dogajanje je bilo povezano s knjigo avtorice Mateje Gomboc Ime mi je Jon, ki so jo prisotni dobili v dar. Ob koncu so učenci zapisali tudi svoj dnevniški zapis.

V četrtek popoldne smo prišli v knjižnico. Že takoj smo se spoprijateljili in se odločili, da bomo preživeli noč skupaj. Brali smo knjigo, v kateri je tudi ta zapis, saj je to sedaj moja knjiga!!! V skupine smo se razvrstili glede na barve in skupine so bile dobre. Razumeli smo se. Pripravljali smo večerne aktivnosti, povečerjali in zabava se je začela. Prava zabava! Smejali smo se in šele pozno zaspali.

Teja, 7. a

Ne moreš si misliti! Prespal sem v šolski knjižnici! Še preden se je zgodil večer, sem bil navdušen, ko pa sem ga doživel zares, pa še bolj. Izbrana tema je bila res zanimiva – imena. Ko se rodimo, nam starši dajo ime. Nekateri so z njim zadovoljni, ob branju knjige pa sem spoznal Jona, ki s svojim imenom Sebastjan ni bil zadovoljen. Pravi, da je to ime samo za osebno izkaznico. Ta moderni otrok ima prijateljico Jelco ter prijatelje pri košarki. No, to je o knjigi, zdaj pa še druge aktivnosti: branje, načrtovanje aktivnosti, izvedba. Pa priznati moram, da to ni bil moj najboljši spanec.

Miha, 8. b

Maja Ule

Knjižničarka na OŠ Trebnje.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost