Šola v naravi – Cerkno (3. skupina)

Starši,

na tem mestu ste si lahko ogledali vse, kar se nam je dogajalo v ŠVN.

S. Pristavnik

Ponedeljek, 3. 10. 2022

Tudi to leto smo se s tretjim razredom odpravili v Cerkno. Pot nas je peljala najprej do Ljubljane, nato pa smo preko Škofje Loke, kjer smo naredili krajši postanek za malico, prispeli v Cerkno. Opremljanje sob je že v polnem teku.

Kosilo je za nami. Trenutno smo po sobah, nato gremo na en kratek sprehod po Cerknem, potem pa nas čaka že prvo plavanje. Morali bomo pokazati, kako nam gre.

Sedaj pa … Bazeeeeen.

Plavanje je za nami. Pokazali smo vse, kar trenutno znamo. Vsi pa vemo, da bomo do petka znali še veliko več. 

Moramo priznati, da smo že kar lačni. Še dobro, da bomo v kratkem imeli večerjo. Naša zadnja današnja aktivnost bo pisanje dnevnika, nato bo prvega dne že konec.

Naš prvi dan se počasi končuje. Smo pa pripravili majhno presenečenje, saj nekdo v Cerknem praznuje rojstni dan. 

Pripravili smo si dnevnike, sedaj pa nas je polovica že v postelji, druga polovica pa še posluša pravljico za lahko noč.

Za danes se poslavljamo. Lahko noč.

Torek, 4. 10. 2022

Dobro jutro. Nam se je dan že začel. Trebuščki so polni, ravnokar pa pospravljamo sobe, saj nas danes čaka prvo ocenjevanje le-teh. Upamo, da se bomo izkazali. Da pa vam ne bo dolgčas, si oglejte prvi del utrinkov iz naših sob.

Čez par minut gre prva skupina v muzej, kjer bomo slišali zagotovo kaj zanimivega. Druga skupina pa bo pripravljala plakat. Nato se bosta skupini zamenjali. Več o tem boste lahko videli kasneje.

Dopoldanski aktivnosti sta za nami. Za pokušino si lahko najprej ogledate, kaj smo delali, nato boste lahko še prebrali, kaj smo novega spoznali.

Muzej.

Neic N. Z. – V muzeju so mi bile najbolj všeč pustne maske in njihova oblačila. Zanimivo mi je bilo, ko sem izvedel, da za šivanje enega oblačila potrebujejo več kot 20000 bršljanovih listov in da oblačilo šivajo več kot 200 ur.

Plakat.

Naslednja današnja aktivnost bo plavanje. Še malo in ponovno preizkusimo vodo.

Bazen je za nami. Moramo priznati, da se odlično počutimo v vodi – nizki ali globoki. Trenutno se pripravljamo na večerji, po njej pa nas čakajo predstavitve, ki smo jih pripravili.

Predstavitve so za nami. Enim je uspelo odlično, drugim pa malo manj.

Počasi bo čas za spanje. Tisti, ki še nismo preveč utrujeni, pa gremo poslušat še pravljico. Lahko noč.

Sreda, 5. 10. 2022

Dobro jutro. Mi smo že dolgo budni, saj nas danes čaka obisk partizanske bolnišnice, ki je poimenovana po Franji Bojc Bidovec. Kaj bomo videli in slišali, pa boste videli kasneje.

Našega dopoldanskega potepanja je konec. Sprehodili smo se po neokrnjeni naravi, si poskusili predstavljati, kako so partizani tovorili ranjence po potoku in preko slapov, videli, v kakšnih barakah so ranjenci živeli, in slišali marsikaj, česar še nismo slišali. Res se je izplačalo.

Popoldan je minil. Naši dve aktivnosti pa tudi. Na bazenu je bilo tako …

Med pisanjem dnevnika pa tako …

Ravnokar smo v drugem muzeju, kjer nam bodo fantje, ki so med pustom Laufarji, povedali marsikatero zanimivost v zvezi s tem običajem. 

Za danes je to vse. Vidimo se jutri. Lahko noč.

Četrtek, 6. 10. 2022

Pozdravljeni. Začenja se predzadnji dan, mi pa smo že v polnem pogonu. Zajtrk je za nami, ocenjevanje sob prav tako, ena skupina gre na bazen, druga pa bo risala, saj nas čaka likovni natečaj.

Narisali smo se, prav tako smo naredili en kratek sprehod po mestu, da smo dobili občutek, kako veliko je.

Tudi na bazenu je bilo zelo pestro. Odlično smo se imeli. Danes smo se lahko malo afnali. Aja, pa, psssst, nihče več ne potrebuje črva ali deske za plavanje. Vsi preplavamo že najmanj 15 metrov.

In še drugi del pozdravov iz sob.

Po kosilu imamo počitek, nato pa nas čaka presenečenje. Kakšno? Hmmm, bomo videli.

Ne boste verjeli. Presenečenje je bilo športno, sladko in hladno. 

Popoldan smo tudi mi risali. Upamo, da smo se dobro odrezali.

Na bazenu pa nam je šlo tako …

Dan se počasi končuje. ravnokar izbiramo najlepše risbe, nato pa nas čaka postelja in še zadnji dan.

Jutri pa bomo na vrhu objave sproti sporočali, kdaj bomo odšli od tukaj in kje se nahajamo, da nas boste pravočasno pričakali doma.

Lahko noč do jutri.

Petek, 7. 10. 2022

Dobro jutro. Začel se je zadnji dan našega druženja. Danes ne bo preveč naporen. Zajtrk je za nami, ravnokar smo imeli podelitve likovnega natečaja in podelitev za najlepše urejeno sobo. Ravnokar pospravljamo sobe, nato nas čaka tekmovanje v plavanju, kosilo in odhod domov.

Najboljši trije na likovnem natečaju so …

Za najlepše urejene sobe  so dobili priznanje …

Še zadnje dejanje naše šole v naravi.

Prvi trije na tekmovanju v plavanju na 25 m.

Dečki

Val Ribič 25,79
Lovro Gačnik 28,19
Vid Vidmar 29,97

Deklice

Ela Majer 28,74
Ana Lindič 28,94
Hana Zupan 31,07

S tem zaključujemo naše javljanje. Spremljajte nas na vrhu prispevka. Se vidimo v Trebnjem.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost