Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V petek, 23. 12. 2022, smo v Osnovni šoli Trebnje s slovesno proslavo obeležili državni praznik dan samostojnosti in enotnosti.

V kulturnem programu smo povezali vrednote in vizijo naše šole, spoštovanje do domovine in radost ob božično novoletnem vzdušju.

Poudarili smo naše šolsko okolje, v katerem se trudimo ustvarjati dobre medsebojne odnose, razvijati strpnost do sebe in drugih, graditi spoštovanje in slediti vrednotam Osnovne šole Trebnje. Tem in Enica, lika povezovanja učencev naše šole, sta s sledenjem viziji šole in vrednotam prikazala primere reševanja posameznih težav, s katerimi se srečujejo naši učenci. Voditelja Jan in Neža sta poudarila samostojnost in enotnost, temeljni vrednoti, ki nas povezujeta. Slavnostna govornika ravnatelj Rado Kostrevc in županja Občine Trebnje Mateja Povhe sta učence in delavce šole nagovorila ter poudarila spoštovanje drug do drugega, strpnost in gojenje strpnih medsebojnih odnosov, ki jih v naši šoli, ki je zelo velika in raznolika, razvijamo.

Učenci prihajajo iz različnih družin in krajev. Razlikujejo se po verski in kulturni pripadnosti. Govorijo različne jezike in dosegajo različne učne rezultate in uspehe. Čeprav smo veliki in raznoliki, stremimo k strpnosti in enotnosti. Včasih nam gre dobro, včasih slabše, a mislimo, da smo s prizadevanjem vseh strokovnih delavcev na zelo dobri poti. Vsak se veseli svojega najmanjšega uspeha. Zavedajmo se, da vsak izmed nas skriva v sebi talent. Upajmo si ga razkriti in naj vsak izmed nas zasije kot prava zvezdica.

S proslavo smo nadaljevali izgrajevanje boljšega jutrišnjega dne. Vsak učenčev glas, povzdignjen v doživeto deklamiranje, zapeto in zaigrano pesem ter plesni gib, je dodal svoj delec. Bučen aplavz publike pa je potrdil njihovo neizgovorjeno, a vseeno jasno sporočilo. Skupaj, prav zaradi naših razlik, postajamo boljši, polnejši, ponosnejši.

Iskrena hvala vsem, ki so sooblikovali kulturni program.

V prihajajočih dneh naj vladajo mir, radost in razumevanje. Srečno 2023.

                                                             Koordinatorici proslave, Barbara Hrovat in Ana Kastigar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost