OTROŠKA LIKOVNA USTVARJALNICA z naslovom IZ MIRNOPEŠKE POKRAJINE

  1. OTROŠKA LIKOVNA USTVARJALNICA z naslovom IZ MIRNOPEŠKE POKRAJINE

»Še pred prihodom Hiperborejcev so staroselci, Razinci, poznali govorico čebel. To čebelarsko vedenje je bilo tabu, poznali so ga le čebelarji, žreci, ki so se ukvarjali izključno s čebelarstvom, in razinske svečenice, ki so prebivale v Razi nad izvirom Temenice. Le-te so častile dobre vile, božanska bitja, ki so plesale nad posevki razinskih poljedelcev. Po legendi pa so se iz gozda ponoči tihotapili na polja v okolici Raze tudi majhni bradati možici – škratje.«

 Lojze Kastelic

  1. OTROŠKA LIKOVNA USTVARJALNICA s tematskim naslovom IZ MIRNOPEŠKE POKRAJINE, je potekala v ponedeljek, 25. 9. 2023,  v okolici lovske koče Globodol.

Učenke 8. razreda OŠ Trebnje Nika Zupančič, Sabina Jarc in Naja Kržišnik so se z mentorico Tanjo Dvornik udeležile likovne ustvarjalnice.

V likovni ustvarjalnici je sodelovalo 12 osnovnih šol.

Poudarek ustvarjalnice je bil na slikanju v akvarelu poljubnih odtenkov ene barve. Izhodišče za motiv je bila pokrajina globodolske ravnine in manjši detajl črtne risbe v geometrijskem liku z domišljijsko vsebino omenjene legende. Vsak je oblikoval izdelek kreativno, na svojstven način.

Pri ustvarjanju ni šlo brez domišljije, kar je bil dodaten navdih za slikarske izkušnje.

Umetnost je most med resničnostjo in domišljijo.   

Odprtje razstave vseh izdelkov bo v ponedeljek, 4. decembra 2023, ob 17. uri v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Vabljeni!

Mentorica Tanja Dvornik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost