Noč raziskovalcev

Noč raziskovalcev Noč raziskovalcev

V petek, 6. 10. 2023, se je v poznih popoldanskih urah 15 učencev in učenk vrnilo nazaj v šolo. Le kaj jih je privabilo nazaj v šolske prostore? Le kaj je bilo zaslužno za salve smeha? Kaj je prebudilo njihovo vedoželjnost? Le kaj neki? Raketa na vodni pogon, raziskovalno delo prebrisanega kemijskega detektiva, kuharske spretnosti s posledičnimi slanimi in sladkimi prigrizki ter teleskopski pogled v zvezdnato nebo, ki je pošiljalo svetlobne pozdrave iz preteklosti.
Vse to in še več so lahko učenci izkusili v okviru naravoslovnih delavnic, ki so jih pripravili učitelji A. Anžlovar, T. Brozovič, B. Primc in P. Pristavnik. Manjkala ni tudi peka kruhkov in hrenovk na tabornem ognju. A tudi to še ni bilo vse … Siti in z glavami polnimi naravoslovnih znanj so se učenci preizkusili v domiselnih igrah, pri katerih se je potrdilo reklo: »V slogi je moč!«
Ko so se igre zaključile, so kazalci ure že opozarjali, da je polnoč pred vrati. Nastopil je čas za spanje in sanje, ki so pretvorile nova naravoslovna znanja in prijateljsko druženje v lepe in trajne spomine.

Z. Simeunić

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost