Naravoslovni navdušenci

Naravoslovni navdušenci 9. razreda smo bili vabljeni na 15. obletnico radijske oddaje Frekvenca X, ki jo lahko poslušate na Valu 202, in je ob tej priložnosti govorila o razvoju vseh vrst malih in velikih živalih, pa tudi o obstoju mitičnih pošasti.

18 učencev 9. razreda se nas je v torek, 19. 3., z vlakom odpravilo v Ljubljano, na sedež RTV Slovenija. Tam smo v studiu poslušali razgovor treh znanstvenikov na temo evolucije ter sodelovali pri snemanju oddaje in odgovarjali na vprašanja o (verjetno) izmišljenih bitjih. Po končanem snemanju (in sladkanju s torto, saj je bil to vendarle rojstni dan oddaje) je sledil voden ogled obeh delov RTV Slovenije, v katerem smo se zabavali s poslušanjem napak, ki jih radijski voditelji včasih napravijo med snemanjem v živo, in vzponom na streho stavbe, iz katere se vidi tudi ljubljanski grad. Seveda ni manjkala tudi predstavitev o zgodovini ustanove in ogled stare opreme in pripomočkov, ki so shranjeni v tunelu (muzeju), ki povezuje radijski in televizijski del RTV, pod cesto, ki ju ločuje. V televizijskem delu smo si nazadnje ogledali tudi dva studia, ki ju uporabljajo za snemanje raznih oddaj, kot so Male sive celice in Dobro jutro.

Po končanem programu smo se z vlakom odpravili  domov – tudi vožnje nazaj ne bo pozabil nihče od udeležencev.

Vse skupaj je bila nepozabna izkušnja in veseli smo, da smo bili lahko del te oddaje. V naše možganske kartice smo shranili še en poseben dogodek in močno popestrili šolski teden.    

Neža Dimnik, 9. d

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost