4. pohod planinskega krožka

V soboto, 13. 4. 2024, smo izpeljali že 4. planinski pohod na Sveto Trojico nad Domžalami.

Pot proti Sveti Trojici smo pričeli ob vznožju skakalnice Ihan. Zelo hitro smo se po gozdni poti povzpeli do Velikega vrha nad Ihanom, ki ga domačini imenujejo Križentaver ali domžalski Aljažev stolp. Tam smo imeli prvi postanek, nato pa smo pot nadaljevali po nezahtevni, a zelo razgibani poti do cerkvice Sv. Kunigunde na Taboru nad Ihanom, obdane z dobro ohranjenim taborskim obzidjem.

V prijetno prebujajočem se soncu smo na osamljeni kmetiji opazili družino pavov. Občudovali smo njihove pisane pahljače in upali, da jih bodo razprli. Vrnili smo se do razpotja poti in se po dobro uhojeni gozdni poti spustili v dolino do Konjeniškega centra Brdo pri Ihanu, kjer smo na velikih ograjenih pašnikih občudovali konje. Ponovno smo se vrnili na gozdno pot in se povzpeli na Oklo nad Ihanom. Tam smo si ob daljšem postanku z malico ogledali spominsko obeležje.

Sonce je že močno pripekalo, naša pot pa se je še kar vlekla do cilja. Še sreča, da smo večino časa hodili po gozdnih poteh, kjer so nam velika mogočna drevesa služila za senco in hlad.

Končno smo prispeli do najvišje točke, kjer se nam je v žgočem soncu razprostrl pogled na čudovito okoliško hribovje. Že pošteno utrujeni smo se spustili v dolino v vas Zavrh, kjer smo si zasluženo privoščili osvežujoč sladoled.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost