1. POHOD PLANINSKEGA KROŽKA

1. POHOD PLANINSKEGA KROŽKA OŠ TREBNJE S KOSTANJEVIM PIKNIKOM PRI PLANINSKEM ZAVETIŠČU NA ŠTEMBUHU

V soboto, 19. oktobra 2024, smo se člani Planinskega krožka OŠ Trebnje zbrali na avtobusni postaji pred šolo, kjer smo kljub nekoliko slabšim vremenskim razmeram, polni dobre volje začeli našo prvo planinsko avanturo v novem šolskem letu.

Po kratkem sestanku za starše, kjer smo predstavili potek in pomen planinskega krožka v šolskem letu 2024/2025, smo krenili proti Kostanjevici, natančneje h Galeriji Božidarja Jakca, od koder se je začel naš pohod proti Štembuhu. Vremenske razmere so bile vse prej kot ugodne, saj nas je nekaj časa spremljal dež in megla, ki je prekrila pokrajino in se ni pustila pregnati. Kljub temu se nismo dali motiti in smo z zanesljivimi koraki nadaljevali pot, opremljeni s pohodniškimi nahrbtniki, dobro obutvijo in toplimi oblačili. Skupinski duh in želja po dosegu cilja sta nas gnala naprej, čeprav so mokra oblačila in spolzka pot zahtevali dodatno previdnost. Ko smo prispeli do planinske koče na Štembuhu, nas je že premamil vonj po sveže pečenem kostanju. Vonj pečenega kostanja je pregnal hlad in vlago, poleg tega pa smo se okrepčali  s toplo malico, ki je vključevala hrenovke in čaj, kar je bilo več kot dobrodošlo v takšnih vremenskih razmerah. Po okrepčilu, prosti igri in prijetnih pogovorih, smo se hitrih nog vrnili v dolino, kjer nas je že čakal  avtobus, ki smo ga bili prav vsi zelo veseli.

Kljub slabemu vremenu smo vsi skupaj uživali v dnevu, ki je bil poln prijateljskega vzdušja in planinskih doživetij. Pohod je bil čudovita priložnost za krepitev medsebojnih vezi, pa tudi za spoznavanje narave v vseh njenih razsežnostih, tudi v megli in dežju!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost