Zbiralne akcije na OŠ Trebnje

Vabimo vas, da se udeležite zbiralne akcije papirja, ki bo potekala 16. 4. (6.45-8.15 in 15.30-18.30) in 18. 4. 2019 (6.45-8.15 in 15.30-18.30).

V času zbiralne akcije papirja bomo v sklopu EKOŠOLE na OŠ Trebnje tako kot lansko šolsko izvedli ozaveščevalni in zbiralni projekt Ni debate – v Gorenje Surovino dajte stare aparate. V okviru tega projekta se bo organizirala zbiralna akcija odpadne električne in elektronske opreme (tudi sijalk), odpadnih baterij ter akumulatorjev.

KAJ ZBIRATI?

– VELIKE GOSPODINJSKE APARATE (hladilnike, skrinje, štedilnike, pomivalne stroje, sušilne stroje, pečice, mikrovalovne pečice …),

– MALE GOSPODINJSKE APARATE (sesalnike, el. metle, el. orodje, tiskalnike, računalnike, mešalnike, radie, likalnike …),

– DROBNE APARATE (telefoni, GSM, el. igrače, MP3, brivniki, fen, tipkovnice, miške, polnilci, el. ščetke, USB …),

– TV IN MONITORJE (TV-aparate in računalniške monitorje),

– SIJALKE,

– BATERIJE.

Vključeni smo tudi v akcijo JAZ, TI, MI ZA SLOVENIJO – STARA PLASTENKA ZA NOVO ŽIVLJENJE.

Zbrana sredstva bodo namenjena Ginekološko-porodniškemu oddelku splošne bolnišnice Novo mesto za MONITOR ZA NADZIRANJE VITALNIH FUNKCIJ NOVOROJENČKA

Zbirajo se IZKLJUČNO PLASTENKE PIJAČ z oznako PET in številko 01 (voda, osvežilne pijače), kamor ne sodijo »bele plastenke« od mlečnih izdelkov (mleko, jogurt). Plastenke naj bodo izpraznjene in stisnjene ter zaprte z zamaškom.

Omenjene odpadke bomo torej zbirali istočasno kot papir – zabojniki že stojijo pri vstopu v telovadnico.  Vabimo vas, da se zbiralne akcije udeležite, da skupaj naredimo nekaj dobrega.

S. Pristavnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost