Šola v naravi – Cerkno (1. skupina – 4. r.)

Ponedeljek, 21. 9.

Vožnja je za nami.

Ravnokar si urejamo svoja gnezda. Kosilo je pred nami, nato pa že prvo plavanje.

Pogled proti dolini, kjer se skriva Cerkno.

Prvi dan se počasi končuje. Pospremil nas je tudi prvi dež – na srečo smo bili tako ali tako mokri. Na bazenu smo se že navadili na vodo, strahu več ni pri nobenem, le tu in tam je še kdo malo bolj previden. Saj veste, previdnost je mati modrosti.

Ravnokar smo se predstavili, da nas tudi ostali malo bolje spoznajo. Sedaj pa še zadnja večerna aktivnost – priprava na spanje.

Torek, 22. 9.

Dobro jutro. Prva noč je minila brez posebnosti. Pripravljamo se na zajtrk, saj nas nato čaka plavanje (prva skupina) in obisk prav posebnega kraja (druga skupina). Katerega? Boste videli.

Prvi aktivnosti sta za nami. Plavanje gre vedno bolje od rok in nog.

Druga skupina je imela srečo z vremenom. Ves čas jih je spremljalo lepo vreme. Sonce pa dalo še piko na i. Kako so se imeli, pa si poglejte.

Za nami je drugo plavanje. Res nam gre odlično. Ko pridemo domov, pa moramo hitro utrditi vaje v bazenu, da ne pozabimo, kar smo se do sedaj naučili.

Vreme se nas je usmililo, saj nam je dovolilo, da smo si lahko ogledali še mesto Cerkno. Sicer nas je kratek čas spremljal dež, a mi se ne damo. Smo ga pregnali.

Sreda, 23. 9.

Dobro jutro. Mi smo že vstali. Pa vi? Noč je bila ponovno mirna. Po zajtrku nas čaka plavanje, pisanje razglednic in ustvarjanje iz papirja (origami).

Prvi del dneva je za nami. Čaka nas zasluženo kosilo. Plavanje nas je res utrudilo.

Dan se bliža počasi koncu, mi pa smo že pošteno zakorakali v drugo polovico našega druženja. Po kosilu smo imeli druženje s plesom in predstavili naše skrite talente. Nekaj utrinkov si lahko ogledate.

Ker se pripravljamo na spanje, se za danes poslavljamo.

Četrtek, 24. 9.

Dobro jutro. Zajtrk je že za nami. Ena skupina se je že odpravila proti Franji, druga pa se pripravlja na plavanje. Dan bo ponovno hitro minil.

Plavanje in obisk Franje sta za nami. Danes nas čaka samo še obisk Laufarije. Nato pa bodo naše misli že počasi usmerjene domov.

Prva skupina si je že ogledala Laufarijo. Sedaj pa vse čaka težka naloga – risanje. Zapomniti smo si morali eno masko, ki jo bomo morali zelo podrobno narisati. Kako bo nam šlo, pa boste videli zvečer.

Tudi druga skupina je končala z ogledom, sedaj pa tudi njih čaka risanje.

Petek, 25. 9.

Dobro jutro. Še zadnja noč je za nami. Danes nas čaka še zadnje plavanje in tekmovanje na 25 m. Vmes bomo še spakirali, da se čim prej odpravimo proti domu. Spremljajte nas na vrhu strani, saj bomo tam objavljali, kdaj smo odšli, kje se nahajamo, če so kakšne posebnosti na cesti, da si boste lahko preračunali, kdaj pridemo.

Zadnje dejanje je za nami. Podelili smo nagrade za najboljše likovnike in plavalce. 1. mesto na likovnem natečaju je od leve proti desni. Najhitrejša med dekleti je bila Nika Sadar (30.22), med fanti pa Maks Saje (23.74).

S tem zaključujemo naše oglašanje. Berite nas na vrhu tega članka. Se vidimo na Dolenjskem.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost