TEHNIŠKI DAN ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA

V petek, 3. decembra 2021, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda tehniški dan – DARILA

Pri razrednikovi uri smo iskali  ideje za darila, s katerimi bi obdarili najbližje ali bi jih prodali v prazničnem decembru. Ideje smo razvrščali v skupine po skupnih značilnostih. Odločili smo se za idejo glede na željo večine. Vsak učenec je samostojno načrtoval in poiskal vire (orodje, pripomočki, material …), ki jih je potreboval za izdelavo izbranega darila. Do izvedbe praktičnega dela smo ideje dopolnjevali in izboljševali.

V petek smo izdelovali adventne venčke, praznične dekoracije za mize, novoletne jelke z okrasitvijo, voščilnice, izdelke iz blaga, izdelke iz naravnih materialov, koledarje, igrače, igre….). Pri načrtovanju, izvajanju in analizi tehniškega dne smo razvijali kompetence podjetnosti: načrtovanje in upravljanje, odkrivanje priložnosti, vključevanje virov, ustvarjalnost, motiviranost in vztrajnost, vrednotenje zamisli.

Predstavljamo nekaj izdelkov, ki smo jih ustvarili.

M. S.

V 8. B SMO BILI USTVARJALNI …

Ob predvajanju božične glasbe smo izdelovali voščilnice, okraske in darilne škatlice. Vzdušje je bilo prečudovito. Naše razpoloženje je preveval duh decembrskega pričakovanja in upanja v obdarovanja (Miklavž, Božiček, Dedek Mraz …). Pogled skozi okno nam je pričaral nasmeh na obrazu. Sneg je pobelil okolico šole. Čudovito. Med ustvarjanjem smo se tudi zabavali in na veliko klepetali. Nekateri učenci so tudi zaplesali na božično glasbo, nekateri pa so samo peli. Tudi učiteljici smo naredili voščilnico. Napisali smo ji nekaj lepih besed … Učiteljica je bila zelo navdušena nad našimi izdelki. Dan je hitro minil. Polepšal nam je konec tedna.

Napisali Anja in Zara, 8. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost