Modre misli, modra duša, modro srce

Knjige so portali v nove svetove. Z njimi duša pobegne v svet domišljije, kjer je mogoče prav vse. Vsaka vrstica knjige nam predstavlja novo dogodivščino, vsaka stran novo pot (Sara Podobnik). A kot se nekatere poti nikoli ne zaključijo, se ne zaključi tudi zgodba Irene Androjna z naslovom Modri otok.

S pogumnimi najstniki smo se podali na pot iskanja Kraljestva neskončne zarje učenci in učenke OŠ Trebnje, ki so tekmovali za Cankarjevo priznanje in bili pri tem zelo uspešni. Zlato Cankarjevo priznanje iz znanja slovenščine so osvojile Eva Štupar iz 8. r. ter Metka Žlebnik in Eva Starič iz 9. r. Eva Štupar in Metka Žlebnik sta na regijskem tekmovanju napisali tudi najboljši razlagalni spis, Eva Starič pa je zlato priznanje osvojila že drugič. Srebrno Cankarjevo priznanje  je osvojila Sara Podobnik iz 9. r.

Metka pravi, da si vsak lahko ustvari svoje Kraljestvo neskončne zarje. Treba je le sanjati, sanjati in še enkrat sanjati. Svoji domišljiji moramo le zaupati in takrat se nam bo odprl svet v neskončno.

Vsem tekmovalkam iskreno čestitamo in jim želimo, da jih njihove sanje popeljejo v nove dogodivščine uspeha!

Meta Kmetič, mentorica, OŠ Trebnje

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost